В Испания: Роналдо е акробат, виртуоз и симулант


Н. Гавазов

В Испания: Роналдо е акробат, виртуоз и симулант

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана обект на подигравки от страна на испанските медии заради симулацията си по време на двубоя със Селта от 14-я кръг на Примера дивисион. Десетина минути преди края на първото полувреме португалецът, който и без това има лошата слава на симулант, се хвърли в наказателното поле на гостите без да има контакт с противников играч.

Не закъсня и реакцията на медиите.

"Това е невероятно! Роналдо записа поредният си "хеттрик" (Б.ред. умишлено в кавички). В трети пореден мач (Ейбар, Малага и Селта) Реал побеждава благодарение на помощта на съдиите. Някой ще каже ли какво се случва?", пише Рикардо Лопес от Radio Catalunya.

"Победа за Мадрид с несъществуваща дузпа. Кристиано Роналдо падна драматично в наказателното поле и след това даде преднина на своя тим. Седем от неговите 23 гола в първенството са дошли именно от бялата точка", съобщава El Mundo Deportivo.

"Нова спорна победа на Реал Мадрид, който откри резултата след скандално гмуркане. Реал победи с помощта на рефера", информира Sport.

"Великолепно акробатично изпълнение, истински виртуоз. Наистина трябва да си много хитър, за да отпушиш вратата на съперника по този начин, след като пет минути преди това не си успял да уцелиш вратата", пише известният журналист Луис Мигелсанчес.

 

  Сподели
291