Анонс на 14-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 14-ти кръг на Примера дивисион

Атлетик Билбао - Кордоба
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 19:00
Съдия:


Отборът на Атлетик Билбао продължава с възхода си. В предишния кръг баските пречупиха като гост с 2:1 Хетафе. Микел Сан Хосе даде аванс на баските в 36-ата минута. В самия край паднаха два гола. В 90-ата минута първо Бенят удвои, а в ответната атака Анхел Лафита намали. "Рохибланкос" изковаха четвърта победа от пет двубоя в шампионата и запазиха 9-ата си позиция с актив от 18 точки, като играчите на Ернесто Валверде вече се намират на 3 пункта от зона "Лига Европа", а само допреди месец бяха в близост до зоната на изпадащите. Ичейта и Гийермо Фернандес ще пропуснат настоящия двубой за домакините.

Гостите от Кордоба продължават да си стоят все така на последното 20-то място в Примера, като новаците са и единственият отбор до момента в първенството, който все още няма победа в актива си. В предишния кръг андалусийци отстъпиха с 2:0 при домакинството си на Виляреал и с едва 7 точки стоят закотвени на дъното. С тежката визита в Билбао наставникът на Кордоба Мирослав Джукич няма да може да разчита на контузените Роси и Хосе Креспо.

Прогноза: Атлетик Билбао - Кордоба 3:0


Депортиво Ла Коруня - Малага
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 06.12.2014 г.
Час: 23:00
Съдия:


Депортиво Ла Коруня записа трагична, в буквалния смисъл, загуба в последния си двубой. Галисийци отстъпиха с 2:0 при гостуването си на шампиона Атлетико Мадрид, а срещата бе помрачена от жестоката смърт на запалянко на Депортиво. Човекът беше приет в състояние на клинична смърт след жестоки сблъсъци между ултраси на галисийския тим и такива на Атлетико, но в крайна сметка лекарите не успяха да спасят живота на привърженика поради множеството получени ритници и юмруци, а запалянкото също така е бил хвърлен и в минаващата до "Висенте Калдерон" река Мансанарес, където получил и хипотермия. Така футболистите на Депортиво ще се опитат да почетат с победа паметта на техния запалянко, а освен това играчите на Виктор Фернандес са в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място с актив от 10 точки. Фариня и Лукас Перес продължават да лекуват травми и ще пропуснат срещата.

Малага също записа загуба в последния си двубой. Андалусийци отстъпиха с 2:1 при домакинството си на лидера Реал Мадрид. С този успех тимът на Карло Анчелоти постави нов клубен рекорд за най-много последователни победи във всички турнири - 16 (10 в първенството). Любопитното е, че за първи път Кристиано Роналдо не вкара в Ла Лига през този сезон, но пък записа две важни асистенции. Карим Бензема (18) и Гарет Бейл (83) зарадваха мадридистите. Роке Санта Крус отбеляза в добавеното време на втората част. Поражението смъкна Малага до 7-ото място в подреждането, а отборът продължава да е с 21 точки. За настоящия двубой наставникът на южняците Хави Грасия има редица кадрови проблеми и контузени са Мигел Торес, Хуанми, Амрабат, Флавио, Чен и Тисоне.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Малага 2:1


Райо Валекано - Севиля
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 13:00
Съдия:


Ранната неделна среща от програмата на 14-я кръг в Ла Лига ще се състои в столицата Мадрид, където местният Райо Валекано е домакин на Севиля.

С късен гол на Гаел Какута Райо Валекано спечели гостуването си на Алмерия с 1:0 и се изкачи в горната половина на класирането на Примера Дивисион. Мачът на "Медитеранео" беше равностоен, но столичани търпеливо дочакаха удобния момент, за да нанесат решителния удар. Така възпитаниците на Пако Хемес събраха 17 точки в актива си и заемат 10-то място във временното подреждане. За настоящия двубой контузени са Инсуа и Тоньо.

Отборът на Севиля спечели убедително с 5:1 андалуския сблъсък с Гранада от 13-ия кръг на Примера. Карлос Бака на два пъти, Евер Банега, Стефан Мбиа и Кевин Гамейро зарадваха привържениците на "Рамон Санчес Писхуан". Юсеф Ел-Араби се разписа за гостите. Няколко часа след смъртта на футболния привърженик на Депортиво Ла Коруня Джими на трибуните на севилския стадион се появи надпис в памет на покойния 43-годишен симпатизант. Победата дръпна тима на Унай Емери до четвъртата позиция, а "рохибланкос" вече имат 26 точки в актива. Тремулинас и Ибора все още не са напълно възстановени и няма да могат вземат участие в срещата.

Прогноза: Райо Валекано - Севиля 1:3


Виляреал - Реал Сосиедад
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия:


Съставът Виляреал записа победа над последния в класирането Кордоба с 2:0 като гост в мач от предишния кръг на испанското футболно първенство, а головете бяха дело на Вието и Уче. Така възпитаниците на Марселино Торал записаха втори пореден успех в Примера и се изкачиха на 6-то място в подреждането с 21 точки, на 12 точки зад лидера Реал Мадрид. Проблемът пред "жълтата подводница" са многото контузени футболисти. С травми са Кани, Гомес, Дос Сантос, Мусачио, Йокич и Перес.

Нападателят на Реал Сосиедад Карлос Вела изигра страхотен мач и записа хеттрик на сметката си срещу Елче за крайното 3:0. Мексиканският национал отбеляза и трите попадения за своя тим в мача, като бе точен в 3-ата, 31-ата и 53-ата минута. Така баските записаха първа победа под ръководството на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс, а успехът изкачи клуба от Сан Себастиан на 14-то място в класирането с актив от 13 точки. За гостуването на Виляреал контузени са Салдуа, Мартинес и Гонсалес.

Прогноза: Виляреал - Реал Сосиедад 1:1


Гранада - Валенсия
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 07.12.2014 г.
Час: 22:00
Съдия:


В предишния кръг съставът на Гранада загуби регионалното дерби срещу Севиля с 5:1. Почетното попадение за тима, воден от Хоакин Капарос, бе дело на Юсеф Ел-Араби от дузпа в края на първото полувреме, с което Гранада успя да изравни, но през втората част крахът за тима от едноименния град бе пълен. "Червено-белите" вече на 16-то място в таблицата с актив от 11 точки, само на 1 от опасната зона. За настоящия двубой контузени са Рочина, Рики, Нункеу и Мачис.

Валенсия допусна драматично домакинско поражение в последния кръг срещу Барселона. Голът на "Местайя" падна в четвъртата минута на добавеното време, след като Серхио Бускетс се разписа след меле пред вратата на стража Диего Алвеш, който преди това отрази удара с глава отблизо на Неймар. "Прилепите" изиграха добър мач, но в крайна сметка късметът не бе с тях. Възпитаниците на Нуно Санто се смъкнаха с една позиция надолу във временното подреждане и вече са 5-ти с актив от 24 точки. Всички в състава на Валенсия са на линия за гостуването на Гранада.

Прогноза: Гранада - Валенсия 0:3


Ейбар - Алмерия
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 08.12.2014 г.
Час: 18:00
Съдия:


В предишния кръг новакът Ейбар изненада Селта в гостуването си на "Балаидос". Гостите измъкнаха трите точки след победа с 1:0. Единственият гол в срещата падна в 30-ата минута, а негов автор бе Ману дел Морал след асистенция на Микел Арубарена. С този успех Ейбар излезе на 10-ото място във временното класиране с 16 спечелени точки до момента. Треньорът на баските Гайска Гаритано няма да може да разчита единствено на Дидак Вила за настоящия мач.

Алмерия пък загуби с 1:0 домакинството си на Райо Валекано. Поражението от мадридчани допълнително усложни обстановката около андалусийци, които след 13 кръга се намират на 17-то място във временното класиране с актив от 10 точки, като "рохибланкос" се задържат непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели до момента спрямо Депортиво Ла Коруня и Елче. Единствената добра новина за наставника на Аламерия Франсиско Родригес преди гостуването на Ейбар е, че в отбора му няма липсващи футболисти.

Прогноза: Ейбар - Алмерия 2:0


Леванте - Хетафе
Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 08.12.2014 г.
Час: 20:00
Съдия:


Последният двубой от програмата на 13-я кръг в Примера Дивисион ще бъде между съставите на Леванте и Хетафе.

В предишния кръг домакините допуснаха пълен обрат и загубиха гостуването си на Еспаньол с 2:1. Хосе Моралес (12) даде аванс на валенсианци, но попадения на Фелипе Кайседо (19) и Серхио Гарсия (34) сътвориха обрата. Поражението смъкна играчите на Лукас Алкарас на 15-то място в класирането с актив от 12 точки. Добрата новина пред "прилепите" е, че в отбора няма липсващи футболисти за настоящия двубой.

Хетафе също инкасира поражение. Тимът от едноименното мадридско предградие отстъпи пред гостуващия Атлетик Билбао с 2:1. Микел Сан Хосе даде аванс на баските в 36-ата минута. В самия край паднаха два гола. В 90-ата минута първо Бенят удвои, а в ответната атака Анхел Лафита намали. Загубата смъкна възпитаниците на Козмин Контра на 12-то място в таблицата с актив от 14 точки. За настоящия гостуването във Валенсия единственият отсъстващ е Алваро Васкес.

Прогноза: Леванте - Хетафе 0:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205