Кройф: Пике трябва да напусне Барселона


Н. Гавазов

Кройф: Пике трябва да напусне Барселона

Бившият старши-треньор на Барселона Йохан Кройф изрази мнение, че Жерар Пике трябва да потърси нови предизвикателства в друг клуб. Около испанския защитник се появиха различни спекулации, след като той бе изключен от групата за мача с Аякс в Шампионска лига, а срещу Алмерия в Примера дивисион остана на пейката.

Днес темата с бъдещето на Пике набра ход, след като се разбра, че футболистът иска среща с ръководството на Барселона, за да си изясни, дали босовете държат на него. Кройф е на мнение, че няма нужда от такава среща.

"Пике вече година-две не показва нивото, заради което сме свикнали да казваме, че е един от най-добрите защитници в света. Убеден съм, че не само феновете, но и той самия страда, виждайки в какво се е превърнал. Постоянните му грешки доведоха до там, че Жерар вече не може да бъде смятан за пълноценен играч от титулярния състав и проблемите на Барселона се проявяват по-често, когато той излиза на терена", заяви Кройф.

"Веднъж той намери решение на ситуацията, когато кариерата му се забави. Мисля, че Пике и този път трябва да напусне. Той има нужда от ново предизвикателство или ще му е много трудно да запази мотивацията си в комфортни условия, освен това той спечели всичко възможно там", добави холандецът.

 

  Сподели
82