Анонс на 11-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 11-ти кръг на Примера дивисион

Кордоба - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 07.11.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Лаос


Първият двубой от програмата на 11-я кръг в испанската Примера Дивисион ще се състои в провинция Андалусия и ще е между новаците в елита - местният Кордоба посреща Депортиво Ла Коруня.

Кордоба продължава да е единственият отбор в Ла Лига, който след първите 10 кръга да продължава да няма победа в актива си. "Зелено-белите" загубиха последния си мач, записвайки 5-та загуба, при гостуването на шампиона Атлетико Мадрид с 4:2. Поражението остави играчите на Мирослав Джукич закотвени на последното 20-то място, а ситуацията до момента за андалусийци не изглежда никак розова. За настоящия двубой контузени са Кампабадал, Карлос и Креспо.

Отборът на Ла Коруня допусна домакинска загуба от Хетафе. Срещата на стадион "Риасор" завърши при резултат 2:1 в полза на гостите, а поражението остави галисийци в непосредствена близост до зоната на изпадащите. Футболистите на Виктор Фернандес са 16-ти с актив от 8 точки, като "СуперДепор" се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Леванте. За гостите срещата пропускат Лукас Перес, Мануел Пабло и Саломао.

Депортиво играе успешно на "Нуево Арканхел" и в последните си две визити в Кордоба галисийци имат две победи с 2:0 и 1:0, но и двата успеха за на ниво Сегунда Дивисион.

Прогноза: Кордоба - Депортиво Ла Коруня 1:1


Хетафе - Елче
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 19:00
Съдия: Давид Фернандес


Хетафе записа победа в последния кръг. Отборът от едноименното мадридско предградие победи с 2:1 Депортиво Ла Коруня на неговия "Риасор". Хетафе поведе в 35-ата минута след като изстрел на Карим Йода се отби от гредата и след това се удари в гърба на вратаря Фабрисио, за да влезе във вратата за 0:1. Още в началото на второто полувреме в 46-ата минута Анхел Лафита удвои преднината, а в края на срещата силите на домакините стигнаха само до почетен гол. Победата изкачи възпитаниците на Козмин Контра на 10-то място в таблицата, а столичани събраха 13 точки в актива си. За настоящия двубой контузени са Хуан Валера и Алваро Васкес, а Алексис е наказан.

Елче записа изключително важен успех в предишния си двубой, надигравайки с 2:1 тима на Еспаньол. Бившият футболист на Левски Гари Родригес беше изгонен при победата, след като получи втори жълт картон в 75-ата минута. Още един играч на Елче не завърши мача. Това беше Доминго Сисма, който пък беше изгонен пет минути преди края с втори жълт картон за игра с ръка. Въпреки, че доигра мача с девет души, Елче успя да запази победата чрез попаденията на Джонатас в 19-ата и 52-ата минута. Гостите от Барселона единствено успяха да отбележат почетно в 85-ата, когато от дузпа се разписа Кристиан Стуани. Освен Родригес и Сисма, другият липсващ за гостите е Мануел Ерера, който е контузен.

Елче изпитва трудности при гостуванията си на Хетафе, като последната победа, която валенсианци са записали в мадридското предградие, е от февруари месец 2000 г. с 1:2, а впоследствие имат инкасирани 3 равенства и 1 поражение.

Прогноза: Хетафе - Елче 0:0


Селта - Гранада
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Хавиер Естрада


Отборът на Селта постигна истински подвиг в предишния кръг и шокира колоса Барселона с 0:1 у на неговия "Камп Ноу", а малко над 71 000 души видяха как техните любимци сдават първото място и то на вечния враг Реал Мадрид. Хоакин Ларивей отбеляза единствения гол в срещата в началото на втората част, а "блаугранас" нямаха късмет, удряйки четири греди. Каталунският тим игра доста предвидимо в нападение, а в защита липсваше всякакъв синхрон. Така Селта записа втора победа в историята си като гост на "лос кулес". Последният успех датираше от 12 октомври 1942 година, когато "Камп Ноу" още не е бил построен. Паметната победа изстреля галисийци на 5-то място класирането, като по този начин възпитаниците на Едуардо Берисо събраха 22 точки в актива си, колкото има и Барселона. За настоящия мач с травми са Планас, Фернандес и Убиня.

В предишния кръг Гранада се изправи срещу другия от колосите в испанския футбол - Реал Мадрид, но андалусийци бяха пометени с 0:4 от "кралския клуб" на своя "Лос Карменес". Кристиано Роналдо, Хамес, Бензема и автогол на Бабин не оставиха никакви шансове за играчите на Хоакин Капарос да се противопоставят по какъвто и да е начин на мадридчани, които пък записаха 11-та поредна победа във всички турнири. Поражението пък смъкна Гранада на 15-то място в класирането, като "червено-белите" вече са само на 1 точка от зоната на изпадащите. За тежкото гостуване във Виго аут поради травми са Пити, Марех, Макис и Мартинс.

Прогноза: Селта - Гранада 2:0


Малага - Ейбар
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 08.11.2014 г.
Час: 23:00
Съдия: Хуан Мартинес


Отборът на Малага задълбочи кризата в Реал Сосиедад. Баските загубиха у дома с 0:1 и са само на точка над зоната на изпадащите. Хуан Лопес - Хуанми донесе победата на гостите, които бяха по-добрият тим на "Аноета". Успехът на отбора на Хави Грасия беше изкован през второто полувреме, когато футболистите на Реал Сосиедад тръгнаха да атакуват масирано и оставиха много свободни пространства в половината си. Малага вече е в серия от 4 поредни победи в Примера и заема 7-о място в класирането с актив от 18 точки, на 4 от зона Шампионска лига и само на 1 от Лига Европа. За настоящия двубой контузени остават Флавио, Тисоне и Чен.

Дебютантът в Ла Лига Ейбар записа ценна победа в гостуването си на Райо Валекано. Двата тима направиха вълнуващ двубой, в който гостите се наложиха с 3:2 на "Вайекас" и така спряха серията си от 5 мача без успех в своя актив. Баските водеха с 2:0, но с два гола на Баптищао домакините успяха да възстановят статуквото. Четири минути преди края Арубарена се превърна в герои за Ейбар. Така воденият от Гайска Гаритано отбор събра в актива си 13 точки, които му гарантират временното 13-то място след 10 изиграни мача. За гостуването на Малага няма липсващи играчи.

Прогноза: Малага - Ейбар 2:1


Севиля - Леванте
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 09.11.2014 г.
Час: 13:00
Съдия: Карлос Веласко Карбайо


Ранният неделен сблъсък от програмата на 11-я кръг в Примера изглежда като битка между Давид и Голиат. Запътилият се към челните позиции през настоящата кампания състав на Севиля ще посрещне Леванте, чиято основна цел пък ще бъде остане сред най-добрите в испанския клубен футбол.

Отборът на Севиля пропусна възможността да излезе начело в Примера след загуба с 0:1 като гост на Атлетик Билбао в обеден двубой от предишния кръг, игран пред над 50 хиляди зрители на "Сан Мамес". Ариц Адурис се разписа в 13-ата минута, а до края на срещата андалусците не намериха път към вратата на Горка Ираисос. Така Реал Мадрид остана еднолично на върха, а играчите на Унай Емери се свлякоха до 5-ото място, където са с актив от 22 точки, колкото има и Барселона, но показателите на каталунците са по-добри. За щаба на "рохибланкос" остава утехата, че трима техни състезатели попаднаха в идеалния отбор в Ла Лига за месец октомври - вратарят Бето, халфът М'Биа и нападателят Бака, а наставникът Унай Емери получи приза за най-добър треньор. Контузен за настоящия двубой е само Висенте Ибора.

В предишния кръг Леванте победи у дома с 2:1 Алмерия, но въпреки успеха тимът остана в зоната на изпадащите. Давид Барал откри за домакините в средата на първото полувреме. Гостите от Алмерия върнаха едно попадение чрез Зонго в в 71-ата. Пет минути по-късно обаче Виктор Касадесус отново изведе Леванте напред и тимът от Валенсия удържа аванса си. Играчите на Лукас Алкарас можеха да не са в зоната на изпадащите, но Елче победи Еспаньол със същия резултат и заради по-лошите си показатели спрямо регионалния съперник от валенсианската област Леванте остана под чертата с актив от 8 точки. За гостутването в Андалусия аут поради травми са Хектор Родас и Рафаел Мартинс.

Въпреки очеизвадната класа в двата отбора, Леванте се представя сравнително успешно на негостоприменния "Рамон Санчес Писхуан" в последните няколко сезона. През миналогодишната кампания валенсианци спечелиха с 2:3, а по-предишния сезон стигнаха до равенство 1:1. Все пак трябва да се отчете фактът, че статистиката е полза на домакините от Севиля.

Прогноза: Севиля - Леванте 3:0


Еспаньол - Виляреал
Стадион: "Power8 Stadium", Барселона
Дата: 09.11.2014 г.
Час: 18:00
Съдия: Хесус Мансано


Еспаньол записа донякъде изненадваща загуба в мача си от последния кръг в Примера. Каталунците инкасираха поражение при визитата си на Елче с 2:1, въпреки че домакините завършиха срещата с 9 души. Загубата смъкна играчите на Серхио Гонсалес на 13-то място в подреждането, а каталунците имат 10 точки в актива си, на 2 от отборите, които се намират в зоната на изпадащите. За настоящия домакински двубой липсващите футболисти ще са Лансарот и Хектор Морено, които са с травми.

"Жълтата подводница" също бе потопена в последния си двубой. Виляреал допусна домакинско поражение с 1:3 на своя "Ел Мадригал" от силно представящия се отбор на Валенсия. Отборът на Валенсия сломи убедително като резултат с 3:1. Автогол на Ману Тригерос и две попадения на Шкодран Мустафи зарадваха треньора "прилепите", а Тригерос вкара почетно за Виляреал в края на мача. Загубата остави "жълтата подводница" закотвена на 8-то място в класирането, като активът на водения от Марселино Гарсия Торал отбор е 14 точки. За гостуването в Каталуния срещата ще пропуснат трайно контузените Рукавина, Мусачио, Йокич и Перес.

Статистиката е на страната на гостите що се отнася до визитите им на Еспаньол. В последните си 5 мача като гост на каталунците Виляреал има в актива си 3 равенства и 2 успеха, а за последно Еспаньол се поздрави с трите точки през 2008 г., побеждавайки с 3:0.

Прогноза: Еспаньол - Виляреал 1:1


Валенсия - Атлетик Билбао
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 09.11.2014 г.
Час: 20:00
Съдия: Карлос Дел Серо

В един от най-интересните мачове от програмата на 11-я кръг в Ла Лига един срещу друг на "Местайя" ще се изправят коравите отбори на Валенсия и Атлетик Билбао.

Домакините постигнаха убедителна победа с 3:1 срещу Виляреал в дербито на Валенсиана от предишния кръг на Примера. Автогол на Ману Тригерос в самото начало и последвалите две попадения на Шкодран Мустафи в средата на втората част зарадваха португалския треньор на "прилепите" Нуно Санто. С успеха "лос че" се изкачиха на втора позиция и са само на точка зад лидера Реал Мадрид. За домакините контузени са Лукас Орбан и Даниел Парехо.

Атлетик видимо започна да набира леко по леко скорост след слабото начало на сезона в Ла Лига. В последните два мача възпитаниците на Ернесто Валверде записаха победи с по 1:0 първо като гост на Алмерия, а в неделния двубой в Примера победиха и запътилия се към 1-ото място състав на Севиля след гол на Адурис в началото на срещата. Победата над носителя на трофея в Лига Европа изпрати футболистите на Ернесто Валверде на 11-то място в класирането, а активът на баските е 11 точки.

Със сигурност зрителите на "Местайя" ще станат свидетели на равностоен двубой, каквито са срещите между Валенсия и Атлетик Билбао. През миналия сезон мачът завърши без победител за крайното 1:1, а домакините имат лек превес спрямо своя опонент.

Прогноза: Валенсия - Атлетик Билбао 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212