Атлетико - Еспаньол: Домакините ще вземат трите точки


FUTBOL-TV

Атлетико - Еспаньол: Домакините ще вземат трите точки

Атлетико Мадрид - Еспаньол
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 19.10.2014г.
Час: 13:00
Съдия: Биканди Гаридо


Шампионът Атлетико Мадрид се смъкна на 5-ото място във временното класиране след последния си двубой в Ла Лига. В него "дюшекчиите" допуснаха неприятна загуба с 3:1 при визитата си на Валенсия. Убийствен първи четвърт час реши спора, след като Жоао Миранда си отбеляза автогол в шестата минута, Андре Гомеш удвои в седмата, а в 13-ата Николас Отаменди направи 3:1. Марио Манджукич намали в 29-ата минута, а устремът на "червено-белите" беше спрян в 45-ата минута, когато Гилерме Сикейра пропусна дузпа. Така "рохибланкос" останаха с актив от 14 точки, с 5 по-малко от водача Барселона. За настоящия двубой единственият липсващ е италианецът Алесио Черчи, който е наказан.

Отборът на Еспаньол надигра с 2:0 Реал Сосиедад в среща от 7-ия кръг в Примера. Домакините на "Корнея-Ел Прат" взеха ценни три точки, като така продължиха кризата при баските, които вече пети пореден мач нямат успех на сметката си. Резултатът в мача откри Лукас Васкес Иглесиас, който в 7-ата минута се възползва от пас на Серхио Гарсия и прати кълбото в мрежата. В добавеното време на мача пък Кристиан стуани оформи крайното 2:0 за каталунците. След тази победа Еспаньол се изкачи до 8-ото място в класирането с актив от 9 точки. За гостуването в дома на действащия шампион контузени са Абрахам Гонсалес, Алварес и Хектор Морено.

За домакините под съмнение са Анхел Кореа и Марио Суарес, но това по никакъв начин няма да повлияе на тактическите планове на Диего Симеоне. Гостите са без Хектор Морено и Абрахам, които лекуват контузии. Това вероятно ще накара Серхио Гонзалес да постави Санчес и Канас в средата на терена, играейки с четирима в полузащита.

Без никакви съмнения, фаворит в двубоя е отборът на домакините, но едва ли победата ще дойде толкова лесно, тъй като гостите играят много компактно и затворено срещу отбори, които ги превъзхождат в качеството. Може би ще станем свидетели на един-единствен гол в мача, като той ще бъде във вратата на Еспаньол.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Еспаньол 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

20 септември Атлетико Мадрид - Селта 2:2 (Примера)
24 септември Алмерия - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
27 септември Атлетико Мадрид - Севиля 4:0 (Примера)
01 октомври Атлетико Мадрид - Ювентус 1:0 (Шампионска лига)
04 октомври Валенсия - Атлетико Мадрид 3:1 (Примера)

Еспаньол:

14 септември Валенсия - Еспаньол 3:1 (Примера)
20 септември Еспаньол - Малага 2:2 (Примера)
25 септември Еспаньол - Хетафе 2:0 (Примера)
28 септември Кордоба - Еспаньол 0:0 (Примера)
05 октомври Еспаньол - Реал Сосиедад 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Еспаньол

173 срещи
88 победи за Атлетико Мадрид
29 равенства
56 победи за Еспаньол
Голова Разлика: 338:250 за Атлетико Мадрид


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196