Анонс на пети кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на пети кръг на Примера дивисион

Селта (Виго) - Депортиво (Ла Коруня)
Стадион: "Балайдос", Виго
Дата: 23.09.2014 г.
Час: 23:00
Съдия:

Вторият двубой от програмата на 5-я кръг в Примера Дивисион ще е горещото дерби на автономната провинция Галисия между отборите на Селта (Виго) и Депортиво (Ла Коруня). В него домакините ще излязат на препълнения до краен предел "Балайдос" със самочувствие, след като в последния кръг успяха да си тръгнат с точка от гостуването им в Мадрид на шампиона Атлетико. Пабло Ернандес реализира забележително попадение с пета в 20-ата минута, но голове от статични положения на Жоао Миранда (31) и Диего Годин (41) зарадваха феновете на "дюшекчиите". Нолито оформи крайния резултат в 53-ата минута от дузпа. Освен това, играчите на Едуардо Берисо нямат загуба от началото на сезона и това им отрежда 8-мо място във временното класиране с актив от 6 точки. За дербито с Депортиво аут поради контузии са Фернандес и Борха Убиня. Селта триумфира на два пъти в Галисийското дерби през сезон 2006/2007, когато е и последният успех на тима от град Виго.

Отборът на Депортиво бе буквално премазан в последния кръг. "Синьо-белите" допуснаха унизителна загуба с 2:8 на своя "Риасор" от гранда Реал (Мадрид). Кристиано Роналдо изпъкна с хеттрик (29, 41 и 78), а по два гола добавиха Гарет Бейл (66 и 75) и новото попълнение Хавиер Ернандес - Чичарито (88 и 90). Хамес Родригес също блесна с удивително голово изпълнение в 36-ата минута. За Депор се разписаха Харис Медунянин (51-дузпа) и Точе (84) след колебливо действие на Икер Касийяс. Момчетата на Карло Анчелоти се развихриха и счупиха всички рамки само десет дни преди гостуването на Лудогорец в София. Освен това "лос меренгес" за първи път в историята си бележат осем гола като гост в Ла Лига. Тежката загуба свелече "Супер Депор" до 14-то място в подреждането с актив от 4 точки, колкото имат отборите на Реал Сосиедад и Елче, но отборът от град А Коруня логично е с по-лоша голова разлика след съботния погром, който допусна. За гостуването във Виго срещата пропускат контузените Инсуа, Перес и Саломао. Последната победа на Депортиво в дербито на Галисия е от 15 април 2012 г. с 2:3, но тогава срещата бе част от програмата на Сегунда Дивисион.

Прогноза: Селта (Виго) - Депортиво (Ла Коруня) 2:0

 


Алмерия - Атлетико (Мадрид)
Стадион: "Де лос Хуегос Медитеранеос", Алмерия
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия:

Отборът на Алмерия ще излезне със самочувствие в двубоя си срещу шампиона Атлетико. В последния кръг футболистите на Франсиско постигнаха изненадваща първа победа за сезона с 2:1 при госутването си на Реал Сосиедад, която ги изкачи на 10-то място в подреждането. Автогол на Алберто де ла Бейя (30) и попадение на Мауро дос Сантос (51) дадоха аванс на южняците. Баските се върнаха в двубоя твърде късно след гол на Гонсало Кастро в 84-ата минута, след като Дубарбиер беше изгонен. Преди това андалусийци записаха две равенства с по 1:1 срещу Еспаньол и Кордоба, и загубиха гостуването си на Хетафе с 1:0. Може би за мнозина ще е изненада фактът, че Алмерия няма загуба от Атлетико на своя стадион. От сезон 2007/2008 южняците са записали две победи и три равенства срещу своя именит съперник, а през изминалия сезон нанесоха загуба с 2:0 на "дюшекчиите" по пътя им към титлата в Примера. Дубарбиер е наказан за двубоя с шампионите.

Първенецът от миналогодишния сезон Атлетико допусна изненадващо равенство в последния кръг. Играчите на все още наказания наставник на тима Диего Симеоне стигнаха до 2:2 на своя "Висенте Калдерон" с тима на Селта. Пабло Ернандес реализира забележително попадение с пета в 20-ата минута, но голове от статични положения на Жоао Миранда (31) и Диего Годин (41) зарадваха феновете на "дюшекчиите". Нолито оформи крайния резултат в 53-ата минута от дузпа. "Атлети" заемат 3-то място във временното класиране с актив от 8 точки. За гостуването край Средиземно море в Алмерия няма да пътуват контузените нападатели Манджукич и Родригес.

Прогноза: Алмерия - Атлетико (Мадрид) 0:2

 


Ейбар - Виляреал
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия:

Отборът на Ейбар изненада Елче и го победи като гост в първия мач от 4-ия кръг в Примера дивисион. Гостите се наложиха с 2:0 и записаха втората си победа за сезона. Титуляр за домакините започна бившият играч на Левски Гари Родригес, който обаче бе заменен в 77-ата минута от Алваро Хименес. По този начин играчите на Гайска Гаритано се изкачиха 9-то място в подреждането с актив от 6 точки. За новака Ейбар аут за двубоя с Виляреал са Ману дел Морал и Дидак Вила.

В последния си шампионатен двубой Виляреал обърна Райо Валекано от 0:2 до 4:2 в среща, играна на "Ел Мадригал". Попадения на Гаел Какута (21) и Алберто Буено (28) дадоха аванс на тима на Пако Хемес. Голове на Хави Еспиноса (32), Матео Мусакио (62) и Лусиано Вието (74 и 87) направиха мача незабравим за привържениците на "жълтата подводница". Успехът изкачи Виляреал до 6-ото място в таблицата с актив от 7 точки. Лазаретът на тима е пълен преди гостуването на Ейбар. Контузени са Руис, Дос Сантос, Коста, Йокич, Дорадо и Перес. Виляреал пази лоши спомени от последните си мачове срещу Ейбар, които бяха през сезон 1999/2000 в Сегунда Дивисион, когато баските торпилираха "жълтата подводница" с две победи с 1:5 на "Ел Мадригал" и 2:1 на "Ипуруа".

Прогноза: Ейбар - Виляреал 2:2

 


Райо Валекано - Атлетик (Билбао)
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия:

Отборът на Райо Валекано инкасира неприятен обрат от 0:2 до 4:2 при визитата си на Виляреал в среща от четвъртия кръг на испанския шампионат, играна на "Ел Мадригал". Попадения на Гаел Какута (21) и Алберто Буено (28) дадоха аванс на тима на Пако Хемес. Голове на Хави Еспиноса (32), Матео Мусакио (62) и Лусиано Вието (74 и 87) лишиха гостите от Мадрид от нещо в мача. Загубата смъкна столичани до 17-ото място в таблицата, непосредствено над зоната на изпадащите. Райо все още не познава вкуса на успеха през настоящия сезон и има в актива си 2 равенства и 2 загуби. Антонио Амая ще пропусне домакинския двубой срещу гостите от Билбао.

Отборът на Атлетик Билбао неочаквано загуби у дома в последния кръг с 0:1 от Гранада. Това е едва четвърто поражение за баските на тяхната крепост "Сан Мамес" в рамките на година след две загуби от Атлетико Мадрид и една от Еспаньол. Джон Кордоба реализира единствения гол в 40-ата минута. Това е трето поражение от общо четири мача на "лъвовете" в Ла Лига след пораженията от Малага (1:0) и Барселона (2:0). Ернесто Валверде спеси сили на някои важни футболисти и това натежа. Лапорте, Ибай Гомес и Акече пропускат гостуването на Атлетик в столицата.

Прогноза: Райо Валекано - Атлетик (Билбао) 1:2

 


Гранада - Леванте
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 23:00
Съдия:

Отборът на Гранада продължава със силното си представяне през настоящия сезон. След първите четири кръга играчите на Хоакин Капарос заемат 4-то място в класирането с актив от 8 точки, като андалусийци все още нямат загуба в Примера и в момента са пред отборите като Реал (Мадрид), Валенсия, Виляреал и т.н. В последния си шампионатен двубой Гранада победи с 1:0 солидния тим на Атлетик (Билбао) на неговия "Сан Мамес", като по този начин нанесе едва четвърто поражение за баските на тяхната крепост в рамките на година след две загуби от Атлетико Мадрид и една от Еспаньол. Джон Кордоба реализира единствения гол в 40-ата минута. За настоящия двубой Капарос може да разчита на всички свои играчи.

Гостите от Леванте продължават да са закотвени здраво на дъното. Валенсианци имат една единствена точка в актива си след първите четири кръга. В последния кръг Леванте инкасира тежко домакинско поражение от водача в Примера Барселона. Головете за каталунците отбелязаха Неймар в 34-ата минута, новото попълнение Иван Ракитич в 45-ата, резервата Сандро Рамирес в 57-ата, Педро в 64-ата и Лионел Меси в 77-ата. Преди мача с Гранада наставникът на Леванте Хосе Луис Мендилбар има редица кадрови проблеми. Лукас Винтра е наказан, а в лазарета са Мартинс, Наваро, Мендес, Карабелас, Ел-Адуа, Хуанфран и Мартинес.

Прогноза: Гранада - Леванте 3:0

 


Севиля - Реал Сосиедад
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 23:00
Съдия:

Носителят на трофея в Лига Европа продължава да диша във врата на лидера Барселона след първите четири кръга в Ла Лига. Играчите на Унай Емери имат 10 точки в актива си, с две по-малка от "блаугранас". В последния кръг "рохибланкос" взеха местното андалусийско дерби с Кордоба, побеждавайки с 3:1 като гост, като в герой за севилци бе нападателят Карлос Бака. Колумбиецът отбеляза две от попаденията за своя тим, а един гол добави Мбиа. Барбоса, Гамейро и Кристофоро пропускат срещата заради травми.

След гръмката победа, която отборът на Реал Сосиедад записа преди два кръга над колоса Реал (Мадрид) с 4:2, мнозина очакваха баските да наберат уверено скорост, но играчите на Хагоба Арасате не успяха да запишат нов успех след това. В последния кръг тимът от Сан Себастиан записа домакинска загуба с 1:2 на своя "Аноета" от Алмерия, като поражението свлече тима до 12-ото място в подреждането. За последно Реал Сосиедад триумфира в Севиля преди два сезона, когато баските победиха с 1:2. За гостуването в Андалусия аут са Сурутуса и Рули.

Прогноза: Севиля - Реал Сосиедад 2:0

 


Еспаньол - Хетафе
Стадион: "Корнея-Ел Прат", Барселона
Дата: 25.09.2014 г.
Час: 21:00
Съдия:

Отборът на Еспаньол пропусна да запише първа победа в Примера дивисион. В последния кръг играчите на Серхио Гонасалес допуснаха Малага да изравни в добавеното време за 2:2 в мача от 4-ия кръг. Домакините от Барселона откриха още в 16-ата минута чрез Кайседо, а в 53-ата минута Игнасио Камачо изравни за 1:1. Уругваецът Кристиан Стуани даде преднина на Еспаньол за 2:1 в 88-ата минута, но когато домакините вече виждаха трите точки, португалецът Дуда върна равенството за крайното 2:2. Така Еспаньол добави едва една точка към скромния си актив и вече има две, които му отреждат 18-то място в подреждането. Хектор Морено няма да може да вземе участие в срещата.

Гостите от едноименното мадридско предградие инкасира третата си загуба от началото на Ла Лига. В последния кръг играчите на Козмин Контра сведоха глава при визитата си на Севиля с 2:0. Поражението смъкна столичани до 16-то място в класирането. Хетафе има 3 точки от началото на сезона, като само 1 пункт дели тима от зоната на изпадащите, където е настоящият им опонент. Педро Леон и Мехди Ласен са контузени и няма да пътуват до Каталуния.

Прогноза: Еспаньол - Хетафе 2:0

 


Валенсия - Кордоба
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 25.09.2014 г.
Час: 23:00
Съдия:

Последният мач от програмата на междинния 5-ти кръг в Примера ще е между съставите на Валенсия и Кордоба. Домакините успяха да се изкачат до второто място в класирането. Футболистите на Нуно Санто имат 10 точки в актива си, колкото има и съставът на Севиля, но "прилепите" са с по-добра голова разлика - 10:2. Преди това валенсианци се наложиха по убедителен начин, отбелязвайки по три голва във във всеки един от спечелените си двубои в мрежите на Малага (3:0), Еспаньол (3:1) и Хетафе (3:0). Алваро Негредо е контузен, а Родриго и Морено - наказани.

Новакът Кордоба продължава да е без победа от началото на сезона. Играчите на Алберт Ферер допуснаха домакинска загуба, втора за тазгодишната кампания, като този път "зелено-белите" сведоха глави пред Севиля с 3:1 на своя "Нуево Арканхел". За тежката визита на "Местая" двубоя ще пропуснат Силва, Еду, Хосе Карлос и Кабайеро.

Прогноза: Валенсия - Кордоба 4:0


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259