Ел Класико – за сметки е рано, сега е време за шоу


.

Ел Класико – за сметки е рано, сега е време за шоу

В неделя вечер на “Камп ноу” в в каталунската столица  Барселона едноименният тим посреща мадридския Реал в голямото дерби на испанския футбол известно още като Ел Класико. Мнозина смятат, че това е най-големият мач на ниво клубен футбол в световен мащаб като единствено ЛевскиЦСКА може да му съперничи :).

Тази година двубоят става още по-интригуващ поради класата, която двата състава притежават. Барселона играе в страхотен стил, който донесе на тима требъл през миналия сезон, докато Реал привлече куп звезди за рекордни трансферни суми, за да навакса изоставането от вечния си съперник. Според временното класиране “белия балет” е успял.

И двата тима влизат в добро настроение в този мач. Барса оправи проблемите си в Шампионската лига след безпроблемна победа над Интер с 2:0 във вторник. Реал бе доста по-икономичен срещу Цюрих – 1:0, което също бе достатъчно тима да се доближи максимално до директните елиминации в надпреварата.

Лидер на Примера са гостите, които без много фанфари спечелиха последните си няколко срещи, докато Барселона допусна две равенства. Сега разликата е 1 точка като на три по-назад е Севиля, който също ще очаква с интерес развитието на Ел Класико.

Миналият сезон се разви доста интересно, тъй като в неговия край Барса бе загубил голяма част от огромната си преднина. Дойде Ел Класико на “Бернабеу”, което можеше да даде и голям шанс на “белите” да атакуват титлата при успех. Резултатът обаче бе 2:6. Всъщност разликата в класите бе много по-очевидна по това време миналата година, когато Реал падаше във всеки кръг. Очакваше се тимът да бъде премазан на “Камп ноу”, но Барселона вкара само 2.

Най-любопитен в неделя ще бъде друг грандиозен сблъсък. На терена един срещу друг ще излязат носителят на Златната топка Кристиано Роналдо и вероятният му наследник с отличието Лео Меси. От представянето на един от двамата до голяма степен може да се реши мачът. Единственото, за което може да съжаляваме е, че и двамата бяха контузени до този двубой и едва ли ще са в най-добрата си форма.

Макар да остават в тяхната сянка не бива да забравяме друго двама стари познати Златан Ибрахимович и Кака. Доскоро звезди на миланските колоси, те вече решават голяма част от проблемите на испанските.  

Пеп Гаурдиола трявба да е доволен, тъй като в тренировките се завърнаха освен Меси и Ибра, също и Яя Туре, който имаше грип и Дани Алвеш, който бе с изкълчен глезен. Така каталунците ще могат да разчитат на най-доброто.

За Пелегрини добрата новина е завръщането на Роналдо. Вероятно чилиецът ще остави на пейката Раул и Игуаин, пускайки в атака португалеца и Бензема като малко зад тях ще действа Кака. Серхио Рамос се завръща след наказание. Албиол е под въпрос.

Естествено тук футболната логика рядко съществува. Имаше времена, в които Реал играеше изключително трудно на “Камп ноу”, макар Барса да е бил в слаба форма. Напоследък “белите” записаха не лоши резултати тук, но трябва да отбележим, че Барселона си остава фаворит, най-вече заради домакинството. Картината, която ще наблюдаваме би трябвало да е следната – контрол на мача и натиск от страна на Барса, но и доста положения пред Валдес следствие на бързи контраатаки на Кака и Роналдо. Смятаме, че шоуто ще се състои, тъй като е рано за сметки.   

Последни 5 мача:

Барселона
 
24 ноември Барселона 2-0 Интер (Шампионска лига)

21 ноември Атлетик Билбао 1-1 Барселона (Ла Лига)

10 ноември Барселона 5-0 Културни Leonesa (Копа дел Рей)
 
7 ноември Барселона 4/2 Майорка (Ла Лига)
 
4 ноември Рубин Казан 0-0 Барселона (Шампионска лига)


Реал Мадрид

25 ноември Реал Мадрид 1-0 ФК Цюрих (Шампионска лига)

21 ноември Реал Мадрид 1-0 Расинг Сантандер (Ла Лига)

10 ноември Реал Мадрид 1-0 Алкоркон (Копа дел Рей)

7 ноември Атлетико Мадрид 2/3 Реал Мадрид (Ла Лига)

3 ноември Милан 1-1 Реал Мадрид (Шампионска лига)

Коефициенти на bwin:
Барселона – 1,80
Равен – 3,60
Реал Мадрид – 4,00

Вижте тук повече коефициенти на biwn за мача

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231