Осасуна и Валядолид изпаднаха от Ла Лига


FUTBOL-TV

Осасуна и Валядолид изпаднаха от Ла Лига

Осасуна и Валядолид изпаднаха от испанската Примера дивисион. В същото време Алмерия, Хетафе и Гранада си осигуриха участие в елита и през следващия сезон. Това стана ясно днес след изиграването на срещите от последния 38-и кръг на Ла Лига.

Осасуна победи у дома изпадналия вече Бетис с 2:1, но това не бе достатъчно за оставането на памплонци в елита. Ориол Риера откри резултата. Двубоят бе прекратен след попадението, тъй като в еуфорията пострадаха няколко фенове, които счупиха предпазната ограда. Иначе в 22-ата минута Хавиер Акуня покачи на 2:0, а в 71-ата минута Хави Чика вкара почетния гол. Осасуна събра 39 точки, но остана под чертата на 18-о място в крайното класиране.

Валядолид загуби у дома от Гранада с 0:1 в директен мач за оцеляване. В 44-ата минута Стефан Митрович си вкара автогол и донесе радост на противниковите състезатели.

Алмерия също се спаси, след като стигна до 0:0 у дома срещу Атлетик Билбао. Андалусци завършват сезона на перфектното 17-то място с 40 точки.

Хетафе си гарантира участието в елита и през следващия сезон, след като надви като гост Райо Валекано с 2:1. Чиприан Марика бе точен в 43-ата минута, а отново той се разписа в добавеното време на срещата, но този път от дузпа, а Роберто Трашорас (67) вкара за Валекано. Хетафе финишира с 42 точки на 13-то място в класирането, а Райо Валекано приключва сезона на 12-та позиция с 43 пункта.

  Сподели
171