Меси поиска от Барса да привлече Агуеро


Н. Гавазов

Меси поиска от Барса да привлече Агуеро

Преговорите за продължаване на договора между Барселона и Лионел Меси се затягат заради финансови, но и заради спортни аспекти, съобщава Sport. По информация на различни източници, аржентинецът е обезпокоен от това, че клубът може да загуби лидерските си позиции и да отпадне от числото на най-силните клубове в света.

Поради тази причина Меси помолил ръководството на каталунците през идващото лято да привлече от Манчестър Сити Серхио Агуеро.

Освен това, Меси настоява клубът да продължи контракта с вратаря Хосе Пинто, който е близък приятел на аржентинеца. Съобщава се, че отношенията между Меси и спортният директор на каталунците Андони Субисаета рязко са се влошили след като последният обявил, че възрастният вратар ще напусне "Камп Ноу".

Както е известно, късно снощи Жозе Педрерол от La Sexta съобщи, че звездата на Барселона и ръководството на клуба са се разбрали за новия договор, който ще бъде подписан тази седмица. Според условията в новия контракт, Меси ще получава по 20 милиона евро на година.

 

  Сподели
193