Хънтър: Барса трябва да си признае грешката и да продаде Неймар


Н. Гавазов

Хънтър: Барса трябва да си признае грешката и да продаде Неймар

Известният експерт Греъм Хънтър, който е специалист по испанския футбол, изрази мнение, че Барселона трябва да се раздели с нападателя Неймар. Бразилецът се присъедини към каталунския отбор през миналото лято, но и досега съществуват различни мнения относно целесъобразността на този трансфер. Хънтър е един от специалистите, които смятат, че ръководството на Барселона е допуснало грешка с привличането на Неймар.

"Ако Барса прояви смелост, тя трябва да продаде Неймар. Да признае, че това е фантастичен футболист, който обаче не се вписва в системата и е несъвместим с Меси в неговите най-добри години, които може би са още напред. Неймар е несъвместим с Меси просто защото това момче има нужда от пространство. Той трябва да играе друг футбол. Точно сега могат да си върнат похарчените пари, продавайки Неймар на Манчестър Сити или на ПСЖ", заяви Хънтър.

"Сега Барселона трябва да си избере стратегия. Да се откаже от философията на Аякс, Ла Масия, Кройф и Гуардиола, залагайки на Неймар и талантлив треньор независимо от неговата философия. Или да направи своя избор в полза на рестартирането, както през 2008 година, връщайки се към философията на Гуардиола и Ла Масия и да каже на Неймар: "Да, беше забавно, но сгрешихме и сега е време да те продадем". Жалко е, че Барселона все още стои на едно място", добави експертът.

 

  Сподели
107