Роджърс: Трябва да сме търпеливи и да показваме класа


Н. Гавазов

Роджърс: Трябва да сме търпеливи и да показваме класа

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призова своя отбор към търпение след като "червените" постигнаха победа над Съндърланд с резултат 2:1 и по такъв начин намалиха изоставането си от първото място във Висшата на една точка. Започвайки мача на "Анфйлд" в силно отбранителен маниер, Съндърланд така и не успя да устои пред натиска на претендента за титлата. А когато "черните котки" най-после заиграха, беше прекалено късно - мърсисайдци постигнаха победа, която стана за тях седма поред във Висшата лига. Роджърс призова своите възпитаници да продължават и в бъдеше да играят в същия дух.

"Този мач наистина обещаваше да бъде труден за нас. Мисля, че хората постоянно очакват от нас, че ще вкарваме по четири, пет, шест гола във всеки мач. Беше трудно, особено през първото полувреме, когато те действаха с петима защитника, двама опорни полузащитника и вратар - отбраната им се състоеше от осем човека и беше много трудно да проникваме", заяви Роджърс.

"Просто трябва да сме търпеливи и да демонстрираме своята класа. Мисля, че от гледна точка на обема на работата и интензивността на играта ние бяхме великолепни, вкарахме два превъзходни гола. В края на сезона ще ни се наложи да играем с такива отбори, особено у дома си. Това леко плаши, но просто ни е необходимо нашите подавания и докосвания на топката да работят. Разбираемо, че първият гол е много важен във всеки мач, особено тук на "Анфийлд", каза още наставникът на Ливърпул.

 

  Сподели
116