Барселона пред ново трудно изпитание


А. Йорданов

Барселона пред ново трудно изпитание

Севиля - Барселона
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 09.02.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Хил Мансано

Двадесет и третият кръг в испанската Примера дивисион изправят отборите на Севиля и Барселона един срещу друг. Домакините се намират в много лоша серия от резултатите заемат незавидното седмо място с актив от 31 точки и ако искат да играят в европейските клубни турнири догодина трябва да спечелят този мач. От своя страна, "каталунците" загубиха изненадващо от Валенсия с 2:3 на своя "Ноу Камп" и сдадоха върха на Атлетико Мадрид.

Наставникът на севилци Унай Емери не може да разчита на няколко футболисти. Коке е наказан, а Пероти, Сисиньо и М'Биа са контузени. Добрата новина за "червено-белите" е, че в състава се завръща Морено, който по всяка вероятност ще стартира отляво на защитата. Останалите му партньори в отбрана ще бъдат Фацио, Пареха и Фирегас. Като двойка дефанзивни полузащитници от първата минута ще започнат Ибора и Карисо, а головите пасове ще трябва да дават Витоло, Ракитич и Рейес, а сам в предни позиции ще действа нападателят Карлос Бака, който за 21 срещи има отбелязани 10 попадения и 5 асистенции.

Треньорът на "блаугранас" Тата Мартино също има проблем с няколко играчи. С травми са Неймар и третият вратар Ойер. Жорди Алба пък е наказан, след като преди седмица получи червен картон срещу "прилепите". Хавиер Машчерано също няма да вземе участие, като за партньор на Жерард Пике най-вероятно ще бъде Марк Бартра, но Карлес Пуйол също е опция. Като крайни защитници пък ще бъдат Дани Алвеш и Адриано. В средата на терена фаворити за трите позиции са Шави, Андрес Иниеста и Серхио Бускетс. В предни позиции изненади не се очакват, при контузията на Неймар, Педро, Лео Меси и Алексис Санчес ще водят атаката на отбора.

Прогноза: Севиля - Барселона 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Севиля:

05 януари Севиля - Хетафе 3:0 (Примера)
11 януари Елче - Севиля 1:1 (Примера)
19 януари Атлетико Мадрид - Севиля 1:1 (Примера)
25 януари Севиля - Леванте 2:3 (Примера)
01 февруари Малага - Севиля 3:2 (Примера)

Барселона:

22 януари Леванте - Барселона 1:4 (Купа на Краля)
26 януари Барселона - Малага 3:0 (Примера)
29 януари Барселона - Леванте 5:1 (Купа на Краля)
01 февруари Барселона - Валенсия 2:3 (Примера)
05 февруари Барселона - Реал Сосиедад 2:0 (Купа на Краля)

Досегашни срещи:

Севиля - Барселона

167 срещи
42 победи за Севиля
34 равенства
91 победи за Барселона
Голова Разлика: 325:216 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137