Бивш треньор на Барса: Меси е изморен от футбола


Н. Гавазов

Бивш треньор на Барса: Меси е изморен от футбола

Бившият асистент на старши-треньора на Барселона Анхел Капа смята, че от играта на Лионел Меси е изчезнала страстта и любовта към футбола. 67-годишният аржентинец работеше на "Камп Ноу" през 80-те години, помагайки на Сесар Луис Меноти.

"Футболът изисква безгранична страст - такава, каквато бе при Меси, при великите играчи начело с Диего Марадона и водещите футболисти от Примера, като Шави, Иниеста и Бускетс. Необходима е невероятна страст и енергия, която произтича от абсолютна любов към футбола", заяви Капа.

"В сряда в мача с Реал Сосиедад Меси се намираше в играта, но когато наблюдавах играта му срещу Валенсия, аз просто не можех да разбера, как може футболистите да изпълняват работата си без никаква заинтересованост. Това особено се отнасяше до Меси, ако погледнете неговата игра отпреди 3-4 години, ще видите безумно желание в неговите действия. Не знам поради каква причина е това. Страстта караше Меси да се движи с топката по всички страни, да надиграва един игра, втори... той загуби това. След 15-годишен съпружески живот с футбола, той е изморен от него", споделя аржентинецът.

"Този проблем можем да го отнесем не само към него, а към целия отбор на Барса. Сега гледате Барса и се вижда същата липса на страст, както при Меси. Наистина, отборът продължава да владее повече топката, но вече не е същото. Преди не можеше да си позволиш да изпуснеш концентрацията си и за момент срещу тях, защото заплахата дебнеше отвсякъде. А сега не е така и се вижда повече от ясно", добавя Капа.

 

  Сподели
157