Барселона ще вземе своето във Валенсия


А. Йорданов

Барселона ще вземе своето във Валенсия

Леванте - Барселона
Стадион: "Суитат де Валенсия", Валенсия
Дата: 19.01.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Дел Керо Гранде

Отборът на Барселона, който е лидер във временното класиране гостува на Леванте, утре, в събота, в среща от 20-я кръг на испанската Примера дивисион. "Каталунците" имат актив от 50 точки, колкото има и втория Атлетико Мадрид, а домакините се намират на десетата позиция с 23 пункта.

Наставникът на Леванте Хоакин Капарос има сериозни проблеми с избора на стартовият състав за двубоя. Давид Наваро е с травма, а Давид Барал е наказан. Крис, Карабелас, Ел Зар, Диавара и Родас пък са под въпрос, но според прогнозите едва ли ще започнат като титуляри. Добрата новина за всичките, които обичат и милеят за този клуб е, че в тима се завръща Шимао в средата на терена, който ще си партнира с Диоп. В предни позиции най-вероятно ще започнат Иваншич, Гарсия и Анхел.

"На Камп Ноу" също има няколко футболисти, които са в лазарета. Това са Ойер, Куенка, Афелай и бразилецът Неймар, който се контузи при победата през седмицата с 2:0 като гост на Хетафе за Купата на страната. Крайният защитник Дани Алвеш пък е контузен, което означава, че юношата Мартин Монтоя ще получи пореден шанс да докаже своите качества. Интересното при него е, че той все още се дърпа от предложеният му договор. Андрес Иниеста едва ли ще вземе участие в срещата и той ще бъде заменен от Сеск Фабрегас. В атака едва ли се очакват изненади - Педро и Санчес по крилата, а в предни позиции завърналият се в строя преди седмица и половина - Лионел Меси.

Леванте нормално се очаква да играе по-дефанзивно и най-вероятно ще "паркира автобуса" пред своята врата, но според статистиката, "блаугранас" са безпогрешни при визитата си на този стадион през последните няколко години.

Прогноза: Леванте - Барселона 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Леванте:

21 декември Атлетико Мадрид - Леванте 3:2 (Примера)
04 януари Валенсия - Леванте 2:0 (Примера)
09 януари Райо Валекано - Леванте 0:0 (Купа на Краля)
12 януари Леванте - Малага 1:0 (Примера)
15 януари Леванте - Райо Валекано 1:0 (Купа на Краля)

Барселона:

22 декември Хетафе - Барселона 2:5 (Примера)
05 януари Барселона - Елче 4:0 (Примера)
08 януари Барселона - Хетафе 4:0 (Купа на Краля)
11 януари Атлетико Мадрид - Барселона 0:0 (Примера)
16 януари Хетафе - Барселона 0:2 (Купа на Краля)

Досегашни срещи:

Леванте - Барселона

26 срещи
3 победи за Леванте
5 равенства
18 победи за Барселона
Голова Разлика: 76:32 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146