Време е за дерби в Примера!


А. Йорданов

Време е за дерби в Примера!

Атлетико Мадрид - Барселона
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 11.01.2014г.
Час: 21:00
Съдия: Матеу Лаос

В събота, 11 анури, в мач от 19-ят кръг на испанската Примера дивисион един срещу друг ще се изправят Атлетико Мадрид и Барселона. Домакините са втори с 49 точки, колкото имат и "каталунците", но футболистите от "Ноу Камп" имат по-добра голова разлика. Двубоят е важен и за двата отбора, тъй като, ако има победител изобщо, то той ще направи важна крачка към титлата. От друга страна, при равен резултат, третият в клас Реал Мадрид би се възползвал да навакса разликата от пет точки.

Наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне няма контузени футболисти, като единствено Фелипе Луис и Марио Суарес са под въпрос и ще минат късен фитнес тест, за да стане ясно дали ще могат да играят. Хубавата новина за отбора е, че Габи се завръща, който с Тиаго ще си партнира в средата на терена. Крайният бранител Хуанфран също е на линия, след като Футболната федерация на страната реши да отмени един негов жълт картон.

По крилата най-вероятно от първата минута ще започнат Коке и Арда Туран. Намиращият се в топформа нападател Диего Коща заедно с бившият футболист на Барселона Давид Вия ще оформят атаката на Атлетико в мача на сезона, може би за "червено - белите".

Тата Мартино има доста по-големи кадрови проблеми, в сравнение с играчи, които страдат от травми. По всяка вероятност Ибрахим Афелай, Исаак Куенка и Ойер нямат да вземат участие в утрешното дерби. Добрата вест за спортно - техническия екип на Барса е, че Серхио Бускетс е възстановен и със сигурност ще измести Алекс Сонг от титулярният състав.

Марк Бартра има леки болки, но най-вероятно ще играе заедно с Жерард Пике. Като крайни защитници пък ще стартират бързаците Дани Алвеш и Жорди Алба. Същото се отнася и за хората с "магическите" пасове - Шави Ернадес и Андрес Иниеста. Алексис Санчес и Неймар ще са хората в атака, а това важни и за Лионел Меси, който се завърна на терена преди няколко дни, след като не бе играл от 59 дни и дори вкара два гола.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Барселона 2:4

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

15 декември Атлетико Мадрид - Валенсия 3:0 (Примера)
18 декември Атлетико Мадрид - Сант Андреу 2:1 (Купа на Краля)
21 декември Атлетико Мадрид - Леванте 3:2 (Примера)
04 януари Малага - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
07 януари Валенсия - Атлетико Мадрид 1:1 (Купа на Краля)

Барселона:

14 декември Барселона - Виляреал 2:1 (Примера)
17 декември Барселона - Картахена 3:0 (Купа на Краля)
22 декември Хетафе - Барселона 2:5 (Примера)
05 януари Барселона - Елче 4:0 (Примера)
08 януари Барселона - Хетафе 4:0 (Купа на Краля)

Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Барселона

210 срещи
69 победи за Атлетико Мадрид
48 равенства
93 победи за Барселона
Голова Разлика: 409:318 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184