Меси е пет пъти по-популярен от Роналдо


Н. Гавазов

Меси е пет пъти по-популярен от Роналдо

Херардо Молина, представител на немската агенция Euromericas Sport Marketing, която неотдавна проведе изследване на истинската пазарна стойност на нападателя на Барселона Лионел Меси, призна, че работата е извършена по молба на няколко клуба. Служителят каза също така, че аржентинецът е пет пъти по-популярен от Кристиано Роналдо и повече от два пъти по-скъп от португалската звезда на Реал Мадрид.

"Има клуб, спонсор и ръководство, което е готово да заплати за Меси 400 милиона евро. Три европейски клуба ни помолиха да проведем изследване относно трансферната стойност на Меси. Те искаха да разберат, доколко е възможен неговият трансфер. В средствата за масова информация Меси е пет пъти по-популярен от Кристиано Роналдо", заяви Молина.

"Съгласно наше изследване, стойността на португалеца е 150-160 милиона евро. Откупната сума за Лео е 250 милиона, но в момента тя не е актуална. Съгласно изследването, което се базира на последните пет години, трансферната стойност на аржентинеца е 400 милиона евро", завърши служителят.

 

  Сподели
96