Семейството на Меси се забърка в грамаден скандал


Н. Гавазов

Семейството на Меси се забърка в грамаден скандал

Семейството на звездата на Барселона Лионел Меси се забърка в поредния скандал. Както е известно, по-рано се разбра, че Хорхе Меси заедно със своя син Лионел се опитаха да укрият част от доходите на футболиста и по такъв начин да заплатят по-малко данъци към испанската хазна. Ставаше дума за престъпление в особено големи размери - около 15 милиона евро.

Днес изданието El Mundo Deportivo съобщи, че Меси-старши се е забъркал в още по-голям скандал. По данни на източника, полицията разследва дейността на Хорхе Меси, който е заподозрян в изпиране на милиони евро на наркобарони, които са му заплатили за това 10-20% от цялата сума.

Делото се отнася до благотворителните мачове под името "Приятелите на Лионел Меси", а също така и организирането на концерти с участието на южноамерикански рок-музиканти. Колумбийските власти също участват в разследването.

Семейството на Лео Меси категорично отхвърли обвиненията за връзки на Хорхе с наркотици. Според близките на аржентинеца това е пореден опит да се навреди на репутацията на футболиста, поради което семейството готви съдебен иск срещу вестника за клевета.

 

  Сподели
176