Блатер: Съжалявам за изказването си за Роналдо


Н. Гавазов

Блатер: Съжалявам за изказването си за Роналдо

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер отговор на писмото на главата на Реал Мадрид Флорентино Перес по повод своето изказване за нападателя на испанския клуб Кристиано Роналдо. Както е известно, швейцарецът заяви, че Лионел Меси заслужава да спечели "Златната топка" и също така каза, че португалската звезда на Реал отделя много време във фризьорските салони.

"Уважаеми президент, съдържанието на вашето днешно писмо ме изненада.

Първо, искам да обясня, че по време на церемонията, която се състоя в петък в Оксфордския университет, въобще не сме обсъждали участието на футболистите за "Златната топка" и техните шансове за получаване на наградата.

В края на моето изказване на мен ми бе зададен въпрос, кой бих избрал от двамата Лионел Меси - Кристиано Роналдо, при това без да има отношение към въпросната награда. Искам да уточня, че за мен Роналдо се намира на същото ниво както и Меси. Двамата са великолепни играчи и всеки е добър по своему.

Дълбоко съжалявам, че изказването ми провокира тази ситуация, такова противопоставяне, такава реакция. Моля за извинение за това.

Аз въобще не съм искал да проявя неуважение към Реал, неговият футболист и неговите привърженици", се казва в писмото на Блатер.

 

  Сподели
332