Барса спечели Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Барса спечели Ел Класико (видео)

Барселона победи Реал Мадрид с 2:1 в дербито от 10-и кръг на Ла Лига. Първото интересно положение бе в 11-ата минута, когато Меси стреля, топката рикошира в бранител на Реал и се насочи към Неймар, но в последния момент бе избита в предни позиции. В 18-ата минута Неймар финтира бранител на "белите" и стреля опасно, но Лопес улови кълбото. Само минута по-късно нов пробив на Неймар бе успешен. След силния изстрел на нападателя на Барса, топката рикошира в крака на Карвахал и се озова в мрежата на Реал - 1:0 за Барселона.

В 21-ата минута Меси направи пропуск, след като бе оставен сам в наказателното поле. Малко преди почивката футболистите на Реал претендираха за дузпа, но реферът реши да не отсъди такава. Повторенията показват, че при центриране на Роналдо, кълбото се удря и в двете ръце на Адриано, но съдията прецени, че действията на каталунския състезател са неволни.

В 58-ата минута Роналдо пробва удар, но Валдес спаси. В 71-ата минута Роналдо падна в наказателното поле, след съприкосновение с Масчерано, но съдията отново остана безмълвен. Минута по-късно Бензема стреля много силно, но топката се удари в гредата.

В 78-ата минута Алексис Санчес с прехвърлящ удар покачи на 2:0, след като Варан и Лопес не се намесиха подобаващо. В 83-ата минута Дани Алвеш можеше да направи победата на Барса класическа, но останал очи в очи с Лопес стреля в тялото му. В 90-ата минута Хесе Родригес намали благодарение на асистенция на CR7, но до края на мач за втори гол така и не остана време и по този начин Барса спечели Ел Класико.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174