Модрич: Не си представям още една година без трофеи


Н. Гавазов

Модрич: Не си представям още една година без трофеи

Полузащитникът на Реал Мадрид Лука Модрич, който постепенно се превръща в един от лидерите на отбора си, разказа за близките перспективи пред мадридчани, за своята роля в лагера на "белите" и за отношенията между играчите през този сезон.

За началото на сезона и за работата си с Анчелоти

"Добре започнахме сезона, след това играхме в националните си отбори и нещо загубихме след тази пауза. Трябва да бъдем по-компактни, хармонично да атакуваме и по-добре да се защитаваме между линиите. Анчелоти дава спокойствие на отбора, чух, че е бил темпераментен като футболист, но той е отличен като човек".

За своята роля в отбора

"Треньорът иска аз да организирам играта на отбора, аз да давам тон и бързо да прехвърлям топката между линиите, а също така и да вкарвам голове. Харесва ми да играя креативен централен полузащитник, но най-важното, най-важното не е това, което се харесва на мен, а това, което е необходимо на отбора. Очакваме завръщането на Алонсо, с него играта на тима ще се подобри. Искам да нося по-голяма отговорност и да направя крачка напред по отношение лидерството в тима. Няма да крия, че много израснах тук".


За целите пред сезона

"Знаем, че очакванията към нас растат ден за ден, не бива да се отпускаме нито за минута - запалянковците винаги очакват много от нас, както и трябва да бъде в Реал. Не мога да кажа коя титла е важна за всички, но лично аз не мога да си представя още една година без трофеи. Атлетико стана много силен отбор, конкуренцията нарасна и сега вече няма само Барса и Реал, което може да се смята за нещо добро".

За Гарет Бейл

"Гарет има нужда от тренировки, мачове, сила... Той е специален играч. Когато Гарет ще бъде физически готов, той ще докаже на всички, че е топ футболист. Той трябва да бъде търпелив и ние с него също. Много общуваме двамата и аз се старая да му помагам с каквото мога. Много е скромен и това ми харесва".

За Кристиано Роналдо

"Той ми помагаше от самото начало. Знаех, че е невероятен футболист, но когато го видях на тренировките и в работата, разбрах, че е номер едно, феноменален играч".

За обстановката в отбора.

"Случват се понякога конфликти, както е при всеки един колектив, но това не влиза в рамките на мачовете. Ние винаги подкрепяме другаря си, който преживява труден период и мога да ви кажа, че имаме един прекрасен отбор. А всички тези великолепни футболисти са най-обикновени хора".

За своето бъдеще

"Без съмнение мога да кажа, че Реал Мадрид е най-доброто, което се е случвало с мен във футбола. Къде ще съм след четири години? Тук! Освен това, клубът е велик, а моето семейство се чувства отлично в Мадрид. Във футбола е трудно да планираш каквото и да е, но ако зависи от мен, бих искал да завърша кариерата си тук, но с титли, разбира се".

 

  Сподели
226