Пореден съдийски позор в Примера дивисион


Н. Гавазов

Пореден съдийски позор в Примера дивисион

Любителите на испанския футбол станаха свидетели на поредния позор на съдийския корпус в Примера дивисион, който подари победата на Реал Мадрид над новака Елче в мач от шестия кръг на Примера дивисион. Столичани пристигнаха в провинция Аликанте с явното намерение да вземат лесни три точки, но се сблъскаха със сърцатата и мъжка игра на своя противник, който не се изплаши от голямото име срещу себе си. По нищо не си личеше, че 17-ят в класирането играеше с един от кандидатите за титлата.

Срещата започна много остро и още при първата атака на Реал Роналдо имаше възможност да отбележи гол, но пропусна. В десетата минута двата тима вече имаха по един жълт картон в актива си, като трябва да отбележим, че главният съдия Мунис Фернандес спести червен картон на Серхио Рамос. До почивката Елче създаде повече положения за гол, особено много се стараеше Хави Маркес, който тероризираше чуждата отбрана.

Второто полувреме започна напълно равностойно, а максимата, че ако не вкараш, ще ти вкарат, влезе в действие - в 51-та минута Роналдо от пряк свободен удар порази вратата на домакините.

Заслужаваха ли гостите този резултат? Може би, да, но не по-малко заслужено бе попадението и на домакините, които във втората минута на добавеното от съдията време, изравниха чрез точен удар на Ричмонд Боаки, което хвърли "Мартинес Валеро" в екстаз.

По всичко изглеждаше, че мачът отива към равенство, когато реферът даде нови три минути допълнително време, а най-скандалното решение в двубоя бе в 4-та минута на новото продължение, когато Пепе събори Карлос Санчес в наказателното поле, а арбитърът посочи "бялата точка".

Дежурният изпълнител на дузпите в Реал Кристиано Роналдо реализира наказателния удар, за да донесе и победата на Реал, а малко след това Фернандес най-после свири край на мача.

С тези три точки Реал е трети в Примера дивисион, докато Елче остана последен в класирането, като има общо три точки от всички шест кръга досега.

 

  Сподели
169