Барселона започна с погром над Леванте (видео)


Н. Гавазов

Барселона започна с погром над Леванте (видео)

Барселона започна кампанията си в Примера дивисион с погром над Леванте, а Мартино отпразнува фееричния си дебют - това се случи тази вечер на "Камп Ноу". Каталунците започнаха срещата в традиционния си стил, с много разигравания на топката и много бързо откриха резултата чрез Санчес, след асистенция на Фабрегас.

Голът не промени нищо и домакините продължиха да разнасят съперника си по терена , преодолявайки за втори път вратата на Леванте. Този път в ролята на асистент влезе Педро Родригес, който блестящо постави топката на крака на Меси. Едва след като резултатът бе удвоен гостите погледнаха напред, но опитът им за контраатака приключи малко след центъра, принуждавайки ги да бягат обратно назад и да заемат мястото си в защитния вал.

В средата на полувремето Меси на фланга притисна Наваро, който сбърка, стигна се до хаос в наказателното поле на Леванте и Дани Алвеш бе безкомпромисен - 3:0! Каталунците не се бавиха и с четвъртия гол: Меси подаде блестящо на Педро, а той от ъгъла на наказателното поле вкара за 4:0.

Левантийците, при тази игра в отбрана и при такова настроение на противника бяха обречени. В края на полувремето Барселона още два пъти порази вратата на съперника - от дузпа се отличи Меси, а секунди преди последния съдийски сигнал Шави изкочи от дълбочина и направи резултата 6:0.

След почивката картината не се измени, с една забележка, че домакините вече не бяха толкова гладни за голове. Леванте отбиваше по някакъв начин атаките на противника, в чийто редици в 64-та минута се появи Неймар, който замени Санчес. Но седмият гол във вратата на левантийците не бе дело на бразилеца, а на Педро. Барселона се възползва от поредната неуверена изява в отбраната на Леванте, а Фабрегас асистира за гола на Родригес - 7:0!

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
298