ФИФА може да анулира трансфера на Неймар в Барселона


Н. Гавазов

ФИФА може да анулира трансфера на Неймар в Барселона

Един от бившите съсобствениците на правата на Неймар се обърна към ФИФА с молба да бъде разследван и евентуално анулиран неотдавнашния трансфер на играча в Барселона. Както е известно, неотдавна вицепрезидентът на "блаугранас" Хосе Бартомеу призна, че сделката е струвала на неговия клуб 57 милиона евро - именно това е сумата, която е разпределена между Сантос и останалите съсобственици.

Бартомеу обяви също така, че 10 милиона евро, изплатени на бразилския клуб като депозит, също са включени в тези 57 милиона евро.

В интервю за каталунската радиостанция RAC 1 изпълнителният директор на компанията DIS, която държеше 40% от правата на Неймар, взриви ефира, заявявайки, че изплащайки депозит на Сантос, Барселона грубо е нарушил правилата на ФИФА, тъй като в този момент футболистът е имал действащ контракт с южноамериканския клуб.

Изпълнителният директор заподозря също така Сантос в укриване на информация за истинската стойност на покупко-продажбата на Неймар и призова ФИФА за намеса, включително да обяви сделката за нищожна.

"Барселона призна, че е заплатил на Сантос 10 милиона още когато Неймар игра в състава на бразилския отбор. Известно е, че това е много сериозно нарушение на правилата на ФИФА, тъй като играчът по това време имаше действащ контракт с клуба. Настояваме ФИФА да се намеси и да установи каква сума е заплатена за Неймар и действително ли Барселона е дал 10 милиона евро на Сантос при положение, че играчът по това време не е собственост на Барселона", заяви Роберто Морено.

"От телевизора разбрах, че Неймар струва на Барселона 57 милиона евро. На нас Сантос ни каза, че е продал футболиста за 17 милиона евро. Ние сме излъгани. Сантос най-вероятни крие истината, за да може останалите собственици на правата на играча да получат по-малко отколкото трябва. Вече се обърнахме към ФИФА с молба за разследване на сделката и обявяването и за невалидна", допълни изпълнителният директор на DIS.

 

  Сподели
201