Йоренте: Не очаквах, че ще станем врагове с Атлетик


Н. Гавазов

Йоренте: Не очаквах, че ще станем врагове с Атлетик

Фернандо Йоренте, който прекарва своите последни дни в Билбао, след като от новия сезон ще защитава цветовете на италианския шампион Ювентус, заяви, че последната година от престоя му в Атлетик е била много трудна, но въпреки това остава с добри чувства към клуба и своите бивши съотборници.

"За Ернесто (Б.ред. Валверде, който е свързван с треньорския пост в Атлетик) имам хубави спомени. С радост бих работил отново с него, но обстоятелствата не го позволяват. Моето бъдеще не е свързано с Атлетик и аз се надявам да се представя добре в Торино. Надявам се, че Валверде ще дойде в отбора и ще ни върне на предишното ниво. Капарос ми позволи да раста, но най-добрия си сезон проведох през първата година на управлението на Биелса", заяви Йоренте.

"Продължаване на договора? За съжаление, всичко се промени. Преговорите силно ме разстроиха. Този опит ми струва прекалено скъпо. Винаги съм давал всичко от себе си заради Атлетик и никога не съм създавал проблеми. Никога не съм си представял, че ще станем врагове. И все пак, не искам да се срещам с моя бивш отбор в Шампионска лига. Събитията през тази година не трябва да засенчват това, което аз преживях тук. Благодарен съм на съотборниците си, треньорския щаб и на асистентите за отношението им към мен. Съвсем скоро ще замина за Торино", допълни испанският национал.

 

  Сподели
162