Депортиво излиза срещу Реал Мадрид като равен


.

Депортиво излиза срещу Реал Мадрид като равен

Новият сезон на испанското първенство открива ни повече ни по - малко нашумелият проект на изминалото лято Реал Мадрид, които ще приемат гостуващия Депортиво. Може би някой си спомня как започнаха "белите" миналия сезон: с гостуване на "Риасор", което завърши с поражение и това даде тон за сложното и противоречиво представяне на столичани през целия сезон.

Реал обаче се усили през това лято със силни играчи и звездни имена, достатъчно добре проведе подготовката си и постигна разгромяващи резултати, но това не означава, че няма проблеми в отбора. Между другото, първият сериозен съперник на мадридчани бе торинският Ювентус, който необяснимо как, но показа превъзходството си над Реал. Въпреки това трябв ада признаем, че звездите се опитват да се покажат в най - добрата си светлина и радват феновете си. Скандалите с напускането на Салгадо, Снайдер и Робен, както и неяснотите около Торес и Ван дер Ваарт не помрачиха доброто настроение и самочувствие обзело отбора.

Какво можем да очакваме тази вечер? Схемата, която ще използва Пелегрини ще бъде 4-4-2, но това е много условно защото по време на мача често ще видим игра и с четирима нападатели, като на върха на атаката ще застанат Бензема и Раул, а средната линия ще поемат Диара и Алонсо. По крилата ще застанат Кака и Роналдо, но те ще имат ясно изразени нападателни функции. Твърде вероятно е в движение да има смяна на местата и не твърде вероятно,а ще бъде така, особено ако Депортиво премине към вариант персонално да опазва остриетата на противника си. Така, че в тази част на терена нещата ще бъдат много раздвижени. В защитен план всичко е ясно: пред вратаря Касияс ще застанат Албиол и най -вероятно Метцелдер, които заедно с Арбелоа и Марчело ще спират атаките на Депортиво.

При отборът от ла Коруня нещата са далеч по - скромни: новодошлите в клуба са бразилецът Жука и младият талант Иван Перес. Галисийците няма да разичтат на контузените Томас и Ласада, а Бодипо, Писку и Таборда не са включени в състава за днешния мач. Схемата, която ще приложи Мигел Лотина е 4-2-3-1, но тръгне ли отборът в атака Рики( най - вероятно той ще е малко изтеглен назад) ще помага на Миста. По крилата Лафита и Гуардадо ще се включват разбира се, но това само когато отборът атакува, а Родригез и Серхио ще се опитат да установят контрол в средата на терена, където впрочем се очаква Реал да играе чрез преса.

Статисткита сочи, че от 11 последни гостувания на Бернабеу, Ла Коруня имат 9 загуби, но си мисля и за друго - че гостите са много по - малко обременени от звездния си съперник и ще излязат не като жертвено агне. Очаква ни наистина много интересен мач от гледна точка на това как ще си взаимодействат звездите на Кралския клуб и ще могат ли успешно да пречупят съпротивата на противника си, който при всички положения ще даде от себе си 101% в тази среща. Иска ми се да заложа на равния резултат с оглед на изкушението да бъда оригинален и да станем свидетели на сензацията, но все пак ще проявя разум:

Прогноза: Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруня 2:0

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230