Кройф посъветва Виланова да напусне Барселона


Н. Гавазов

Кройф посъветва Виланова да напусне Барселона

Легендата на Барселона Йохан Кройф призова наставника на "блаугранас" Тито Виланова да остави своята длъжност и да се съсредоточи върху лечението си. Виланова прие ръководството на отбора миналото лято, сменяйки на този пост Хосеп Гуардиола. Независимо от борбата си с рака, Тито успя да спечели Примера дивисион и класира тима за полуфиналите на Шампионска лига. Но Кройф смята, че треньорът не може напълно да се посвети на отбора и поради това трябва да го напусне.

"Тито няма толкова голям опит както Гуардиола, а той има и голям проблем - болестта", заяви Кройф, който изведе Барселона до първа победа в Шампионска лига през 1992 година.

"Не е разумно да тренираш отбора и едновременно да се опитваш да възстановиш силите си. Имах операция на сърцето. Може ли да тренираш Барселона, ако не си здрав на 100 %? На първо място бих посъветвал Виланова да бъде по-внимателен. Понякога трябва да се вземат трудни решения. Всеки трябва да мисли за отбора, за да може той да функционира", допълни холандецът.

Кройф изрази и изненадата си от напускането на Виктор Валдес: "Странно е, че Валдес иска да напусне най-добрия отбор в света".

 

  Сподели
139