Барселона остана без пари за трансфери


Н. Гавазов

Барселона остана без пари за трансфери

Трансферът на Неймар в Барселона ще принуди каталунците спешно да продават футболисти, за да попълнят проблемните места в отбора, твърди испанската преса. Както е известно, бразилецът подписа петгодишен договор с "блаугранас", но медалът си има своята обратна страна.

На практика сумата от 72 милиона евро опустоши летния трансферен бюджет на клуба, който в момента няма пари за подсилване на състава.

Каталунците имат нужда от нов вратар, тъй като Виктор Валдес вече заяви, че напуска тима и в момента се намира в Монако, за да финализира трансфера си в клуба от Княжеството. От по-рано пък е известно, че Барселона изпитва проблеми в центъра на защитата.

До покупката на Неймар се предполагаше, че Марк-Андре тер Щаген или Пепе Рейна ще заменят Виктор Валдес, а с центъра на отбраната бяха свързвани Тиаго Силва, Маркиньос от Рома, а също така Матс Хумелс, но в момента Барселона няма пари за тези трансфери.

Очаква се, че каталунците са отворени за всякакви предложения за трансфери на играчи, които не влизат в основния състав. Клубът иска да получи около 10 милиона за Валдес, около 10-15 милиона за Давид Вия, Тиаго Алкантара да бъде продаден за 18 милиона евро, да бъде оставен Боян Къркич в Милан, а Ибрахим Афелай в Шалке 04.

Всичко това ще попълни клубната каса с около 40 милиона евро, но ако възникне проблем, тогава не може и да става дума за подсилване на отбора, тъй като за един вратар са необходими около 15 милиона евро, а за добър защитник не о-малко от 20 милиона евро.

Сега се очаква, че другите клубове ще се възползват т плачевното положение на Барселона и ще предлагат минимални цени за играчите, което ще усложни трансферната кампания на Барселона. Пример за това е офертата на Тотнъм за Давид Вия - по-рано лондончани бяха готови да заплатят 18 милиона за испанеца, но тази сутрин се разбра, че те са предложили само 12 милиона. Освен това Милан и Шалке 04 не горят от желание да закупят Къркич и Афелай.

 

  Сподели
181