Моуриньо може да остане в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Моуриньо може да остане в Реал Мадрид

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо даде интервю за вестник Marca, в което коментира спекулациите за евентуалното си напускане на "Сантяго Бернабеу", а също така разказа за отношението си към вратаря Диего Лопес.

"Аз съм треньор и Реал ме нае, за да тренирам отбора. Имам отговорности, поради това аз имам право да избирам кого ще поставя в стартовия състав. Правя това не в зависимост от начина на падане на монетата, а гледам мачове, мисля, анализирам и обсъждам своето решение в продължение на много часове. И Диего Лопес като вратар ми харесва повече от Икер Касияс. Всичко е просто. Тук няма нищо лично", заяви Моуриньо.

"Що се отнася до критиките от страна на Пепе, тази ситуация се обяснява много леко. Неговият проблем си има име и това име е Рафаел Варан. Не е лесно 30-годишен мъж да отстъпи мястото си на 19-годишно момче. А този младеж е прекрасен. Разбирам разочарованието на Пепе. Неговото положение се промени. Но сега са много малко хората, които не мислят, че Варан и Рамос са бъдещето на Реал Мадрид", допълни португалецът.

"Напускането ми? Не съм взел никакво решение за напускане на Реал Мадрид. Мога да остана на поста старши-треньор, мисля над това нещо", допълни Моуриньо.

 

  Сподели
77