Валдес може да бъде заменен само от испанец


Н. Гавазов

Валдес може да бъде заменен само от испанец

Барселона ясно обозначи главните критерии при избора на нов вратар, който би трябвало да замени отказалият да подпише нов договор Виктов Валдес. Както е известно, ръководството на каталунците предприе серия от действия, за да задържи своя страж, който обаче няма намерение да променя решението си и ще търси нови предизвикателства.

Във връзка с това, каталунците започнаха да търсят нов вратар, а с отбора се свързват няколко гръмки имена. Оказва се, че не всеки може да попадне в колектива на Тито Виланова.

По данни на испанските колеги, Барселона има намерение да се концентрира изключително върху търсенето на испански страж и по такъв начин да намали легионерите в отбора. С най-големи шансове да пристигне на "Камп Ноу" е Висенте Гуаита от Валенсия. Освен неговата младост, друга причина в подкрепа на стража е неговото добро представяне през този сезон. Също така се предполага, че цената на играча няма да е висока, след като Валенсия на практика фалира и Бордът със сигурност ще продаде някои от играчите, за да намали задълженията на клуба.

Освен Гуаита, в сферата на интересите на Барселона се намират още Пепе Рейна от Ливърпул, съществува и вариант с Давид Де Хеа, но той е по-скоро фантастичен, след като Сър Алекс даде да се разбере, че в плановете му не влиза да се разделя с испанеца.

 

  Сподели
95