Футболната федерация на Македония призна за грешката с Пандев


Н. Гавазов

Футболната федерация на Македония призна за грешката с Пандев

Прес службата на Футболната федерация на Македония (ФФМ) обяви, че при гласуването на капитана на националния отбор Горан Пандев за най-добър треньор за 2012 година наистина е допусната техническа грешка. Както е известно, по-рано нападателят на Наполи заяви, че е дал своя глас за Жозе Моуриньо, но на бюлетината, която след това беше показа от ФИФА, името на наставника на мадридчани не беше отбелязано.

В този документ се посочва, че при гласуването Пандев е дал гласа си за Висенте дел Боске, Роберто Манчини и Юрген Клоп. По-късно нападателят каза, че това не е неговия подпис, което засили подозренията на футболната общественост за манипулиране на избора за "Златната топка" и "Треньор на годината" под егидата на ФИФА.

Снощи ФФМ обяви, че Пандев е направил избора си устно и наистина е посочил Жозе Моуриньо за най-добър треньор. При попълване на бюлетината обаче служител на ФФМ е допуснал грешка и така гласът на Пандев е отишъл при Висенте Дел Боске. ФФМ поднася своите извинения на Пандев и Моуриньо, се казва в изявлението.

 

  Сподели
213