Нов шпионски скандал в Барселона?


Н. Гавазов

Нов шпионски скандал в Барселона?

Хосеп Гуардиола е използвал услугите на детективска агенция, за да шпионира футболистите на Барселона дали спазват спортния режим. Това разкри El Confidencial. Според информацията, бившият старши-треньор на каталунците е работил в много тесни взаимоотношения с частната детективска агенция Metodo 3, чиито служители постоянно са дебнели футболистите и са докладвали на треньора какво правят и как живеят подчинението му.

Така например от зоркия поглед на Гуардиола не останали незабелязани свалките и интимните срещи между Жерард Пике и поп-звездата Шакира, като вероятно това може да се окаже една от причините бившият защитник на Юнайтед да изпадне в немилост миналата година.

„Гуардиола искаше да знае дали Пике води здравословен начин на живот. Той се нуждаеше от тази информация и ние му я предоставяхме. Бяха следени и други футболисти, когато те напускаха пределите на „Камп Ноу" или клубната база", съобщи за пресата източник от детективската агенция.

Самият Гуардиола избягва да коментира тази тема, но подобен шпионски скандал не се случва за първи път в Барселона, след като наскоро стана ясно, че бившият вицепрезидент на каталунците Феран Сориано е следял кореспонденцията на своите служители, а преди три години се разбра, че генералният директор на Барселона Жоан Оливие е използвал услугите на същата тази агенция, за да следи подчинените си, включително и вицепрезидентите на клуба.

 

  Сподели
102