Шеф-редактор на AS: Убедихме се, че Меси е копеле (видео)


Н. Гавазов

Шеф-редактор на AS: Убедихме се, че Меси е копеле (видео)

Шеф-редакторът в испанския ежедневник AS Томас Ронсеро се изказа изключително негативно за най-добрия играч в света според версията на ФИФА - нападателя на Барселона Лионел Меси. Колегата, който се смята за един от авторитетите във футбола, е убеден, че образът на аржентинеца е двойствен и мощна пропагандна машина се опитва всячески да представи Меси по друг начин пред футболната общественост.

По-надолу FUTBOL TV предава дословно думите на анализатора.

„Кога разбрах, че ненавиждам Меси? Преломният момент се случи преди две години. По време на „Ел Класико" на „Бернабеу" аржентинецът с цялата си сила изпрати топката в трибуните на запалянковците на Реал. И удари в лицето възрастен човек, който в резултат на това получи мозъчно сътресение. Меси видя къде лети топката. Той видя, че изпрати човека в нокдаун. Каква трябва да бъде реакцията на нормален човек? Да протегне ръка към потърпевшия и да се извини. Това е нещо напълно нормално и човешко. Но нищо подобно не се случи. Меси се обърна и избяга към центъра на терена. Добре, аз си помислих, че играча е затрупан от емоции и в разгара на мача не може да мисли адекватно. Но срещата завърши и ние не чухме извинения. Минаха дни, седмици - нищо. Питам, така ли трябва да се държи човек, достоен за подражание? Да удариш един старец и да се преструваш, че нищо не се е случило?", заяви Ронсеро.

„Опитват се да ни представят Меси за светец. Деликатно момче, с идеален характер. Преди няколко сезона, вкарвайки гол на Реал в мача за Суперкупата, Меси погледна към пейката на мадридчани и им показа характерен жест (Б.ред. в испанския език е известен като „говореща вагина"). Спомнете си и колко пъти плюеше към пейката на Реал , как провокираше и удряше с лакът Коентрау", продължава футболният анализатор.

„Във всеки голям играч живее примадона. И през този сезон ние окончателно успяхме да се убедим, че Меси е копеле. Толкова подло да удари в корема играч на Селта! А постоянното му крещене към Вия? Това според вас в реда на нещата ли е?

Ей, момче, ти на кого повишаваш глас?! На най-добрия голмайстор в историята на испанския национален отбор!

Меси има две лица. Мило, което постоянно се набива в очите на обществеността и реалното, което се крие от хората. Кой го прави? Мощна пропаганда машина, работеща и печелеща от Меси. Тези хора отдавна лансират идеята, че Лео е ангел. На мен това ми е много смешно", каза още Ронсеро.

„Ако се срещнем ще му подам ръка. Той е отличен играч и аз не съм глупак да отричам това. Но трябва да се контролирам. Животът не е само футбол", завършва шеф-редакторът на AS.

  Сподели
148