Барселона се сдоби с още един любим съдия


Н. Гавазов

Барселона се сдоби с още един любим съдия

Завършвайки наравно 1:1 с Реал Мадрид в първи полуфинален мач от Купата на Краля, Барселона продължи удивителната си статистика от началото на сезона. Във тази връзка се появи интересна информация в Soccer Stats. Според статистиката, каталунците все още нямат нито една загуба в тези мачове, когато срещите на „блаугранас" са ръководени от Карлос Клос Гомес.

Именно това е арбитърът, който обслужваше снощният мач между двата испанския гранда, в който 40-годишният рефер се справи блестящо със задълженията си. Арбитърът обаче е известен с това, че преди три години в мача срещу Алмерия призна гол на Меси, въпреки че преди това Максуел беше нарушил правилата срещу защитник на домакините. Същият рефер по-късно пък изгони несправедливо Елисеу от Малага и зачете спорен гол на Алмерия в мач между двата отбора, което доведе до подозрения, че Гомес е компенсирал Алмейра заради ситуацията в двубоя с Барселона.

FUTBOL TV констатира обаче, че колегите от Soccer Stats не са прави и Барселона има едно поражение под ръководството на Гомес: на 19 януари 2011 година в среща от Купата на Краля каталунците претърпяват поражение с 1:3 от Бетис на „Естадио Бенито Виламарин".

 

  Сподели
138