Марто Петров дебютира за Еспаньол, Валенсия с късен успех над Ла Коруня


В. Мухарски

Марто Петров дебютира за Еспаньол, Валенсия с късен успех над Ла Коруня

Мартин Петров направи официалния си дебют за Еспаньол при нулевото равенство като гост на Сарагоса в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. Българинът се появи в игра в 76-ата минута на мястото на контузения Кристиан Гомес. И двата отбора доиграха срещата с по 10 души на терена. Бранителят на Еспаньол Хави Лопес получи втори жълт картон десет минути преди края на мача, а 120 секунди по-късно към съблекалните пое и Кристиян Сапунару.

В същото време Валенсия победи като гост Депортиво Ла Коруня с 3:2. „Прилепите“ откриха резултата с гол още в 1-ата минута на Хонас, който засече с глава центриране на Пабло Пиати. Депортиво изравни в 32-ата минута чрез Рики, който също бе точен с глава след асистенция на Пици. Отново Рики вкара втория си гол в мача в края на първото полувреме и обърна мача в полза на домакините.

В 52-ата минута Депортиво останаха с човек по-малко за втори жълт картон на Карлос Гомес. Нелсон Валдес изравни в 63-ата минута, а в добавеното време на мача Андрес Гуардадо центрира към Рикардо Коста, който с глава донесе победата на „прилепите“. Депортиво завърши мача с 9 души, тъй като веднага след победния гол на Валенсия, Пауло Асунсао получи директен червен картон за груб фаул.

В класирането Валенсия се изкачи на пето място с 33 точки, а Депортиво остава на последно място с 16 точки.

  Сподели
274