Моуриньо е готов да напусне Реал веднага след мача в неделя


Н. Гавазов

Моуриньо е готов да напусне Реал веднага след мача в неделя

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо е признал пред своите сътрудници и капитана на отбора Серхио Рамос, че може да напусне „Кралския клуб" веднага след мача на „белите" срещу Хетафе, който е в неделя, 27 януари. Както е известно, вчера Marca разбуни духовете сред испанската футболна общественост, съобщавайки за ултиматум на играчите към португалския специалист.

Това принуди президента на клуба Флорентино Перес да свика специална пресконференция от 13:00 часа местно време, на която отрече да е получавал какъвто и да е ултиматум. След изявлението на боса пред медиите, Серхио Рамос се е свързал с Икер Касияс и двамата са решили да излязат със съвместна декларация, в която заявиха категорично, че застават зад своя треньор.

В промеждутъка между двете събития, около 14:00 местно време, Жозе Моуриньо и Серхио Рамос са се срещнали в базата във Валдебебас, където защитникът е заявил, че всичко в Marca е лъжа и не отговаря на истината.

„Искам да знаеш лично от мен, че всичко е лъжа и никога не сме завявали, че ще напуснем Реал заради теб", заявил Рамос на своя треньор.

„Ако е вярно всичко, което съобщава Marca, аз съм готов веднага да напусна след мача в неделя", отвърнал Моуриньо.

Тогава Серхио Рамос отново повторил, че всичко е лъжа и няма нищо вярно в публикациите. Въпросът обаче остава висящ според думите на очевидци и не е ясно дали Жозе е повярвал в думите на защитника, тъй като малко след това Моуриньо се е свързал с представител на неизвестна италианска медия без да дава обяснение за какво ще разговаря с въпросния журналист.

Тази сутрин напрежението отново се покачи, след като Marca излезе на първата си страница с огромно заглавие: „Марка не лъже", а в материалът намери място снимка от кореспонденцията между журналист и представител на Реал Мадрид. Там ясно се виждат думите на сътрудника: „Ще си тръгне не само (Б.ред. името е замазано), но и много други".

 

  Сподели
322