Малага: Решението на УЕФА е неразбираемо


Н. Гавазов

Малага: Решението на УЕФА е неразбираемо

Испанският Малага излезе с изявление относно решението на УЕФА за отстраняването на клуба от участие в европейските клубни турнири. Както е известно, днес Контролният комитет на УЕФА, отговарящ за финансовите правила, внесе решение за наказание на осем европейски клуба, които задържат заплати на футболисти и погашенията си към кредиторите, информира официалният сайт на организацията.

В числото на отборите попаднаха Малага, Хайдук, Осиек, Рапид, Динамо Букурещ, Партизан, Войводина и Арсенал Киев. Всичките тези клубове получиха различни глоби. Първите шест тима обае бяха дисквалифицирани за един сезон от участие в евротурнирите, ако в следващите четири години успеят да се класират за състезанията на УЕФА (до сезон 2016/17).

„Малага иска да изрази пълното си несъгласие с решението на УЕФА. Мерките, взети срещу клуба, са абсолютно несправедливи и несъизмерими с деянието. Малага ще предприеме всички необходими възможни мерки, за да протестира срещу това решение. Малага иска да добави, че не разбира и счита, че е напълно неразбираемо и обидно, че след като се получи тази присъда, сега трябва да се чакаме неизвестен период от време, за запознаването с доказателствата, въз основа на които тя е взета. Искаме да успокоим нашите фенове. Процесът на реструктуриране дълговете на клуба ще бъде продължен в съответствие с плановете, които бяха разработени през лятото", се казва в изявление на официалния сайт на клуба.

 

  Сподели
190