Барселона направи първия си летен трансфер


.

Барселона направи първия си летен трансфер

Бразилският защитник на миланския Интер Максуел, от следващия сезон ще играе за Барса. Тази информация излезе официално на сайта на каталунския клуб, според който вече са подписани необходимите документи, а Интер ще получи 4,5 милиона евро за трансфера.

„ФК Барселона и Интер Милан постигнаха принципна договорка за трансфера на бразилеца Шерер Кабелино Максуел Андраде - Максуел. Цената му е 4,5 милиона евро, като тя може да нарастне с още 500 000" пише в официалния сайт на Барселона.


Първоначално от Барселона имаха намерение да укрепят отбранителната си линия с Луиш Фелипе от Депортиво, но не успяха да се разберат с ръководството на отбора и решиха да се възползват от възникналата ситуация в Интер за едно място да има двама футболисти - Мейкон и Максуел. Междудругото напускането на бразилеца е ясен знак, че Мейкон остава в италианския отбор.

С тази си сделка, реално европейският шампион направи първия си трансфер за лятото, но това не учудва никого, тъй като Гуардиола е известен с пестеливостта си. Противно на другия испански гранд, в Барса разичтат на футболистите от изминалия сезон и обиграване на по-младите, а треньорът Пеп Гуардиола смята, че клубът е почти окомплектован.

Очаква се Максуел, който записа 33 мача с екипа на италианския шампион през миналия сезон, да заеме мястото отляво на отбраната, което се освободи след напускането на ветерана Силвиньо.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
143