Моуриньо: Бетис не е виновен, че съдията не отсъди дузпа в наша полза


Н. Гавазов

Моуриньо: Бетис не е виновен, че съдията не отсъди дузпа в наша полза

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жое Моуриньо след поражението с 0:1 от Бетис в рамките на 13-я кръг на Примера дивисион не оправда своите футболисти с умора от срещата в Шампионска лига срещу Манчестър Сити в средата на седмицата и призна, че домакините са заслужавали трите точки.

„Говорим за топ-професионалисти. Те изпитват огромна умора, но при това трябва да покажат други качества, като морална устойчивост и сила на волята. Когато аз виждам, как 34-годишният Щепанек във финала за Купа „Дейвис" играе 3 мача за три дни и се напряга във всеки двубой за да донесе победата на своята страна, то аз предполагам, че футболисти на възраст 23, 24, 26 години напълно могат да играят по схемата сряда - събота. Спортът не е само крака, а и сърце. Ако имате желание за нещо, ще го постигнете", заяви Моуриньо след мача.

„Добре сме започнали мача? Вие сте много доброжелателни. Да, наистина в началото играхме малко по-добре, отколкото в хода а срещата, но когато моят отбор губи, аз не искам да чувам оправдания. Поздравявам играчите на Бетис, които се раздадоха на терена от първата до последната минута. Те не са виновни за това, че рефера отмени гола на Бензема, или че не беше отсъдена чиста дузпа в последните минути. Бетис игра по-добре от Реал. Те заслужиха победата си, макар че грешките на съдията бяха в тяхна полза", допълни наставникът на столичния отбор.

„През миналия сезон, през март имахме преимущество от 10 точки, но след това завършихме наравно и въпросът с титлата остана открит. Вероятно след утрешния мач (Б.ред. днешният) на Барселона ще се отдалечим от тях на 11точки. Това не са 3 или 4 пункта. Но нека не бъдем прекалени песимисти или оптимисти. Трудно е и разбирам разочарованието на феновете", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
76