Меси подобри рекорд на Роналдо


Н. Гавазов

Меси подобри рекорд на Роналдо

Нападателят на Барселона Лионел Меси направи дубъл в снощния мач от 9-я кръг на Примера дивисион срещу Райо Валекано и по такъв начин помогна за победата с 5:0 на своя отбор. Първият гол на аржентинеца е под № 300 в неговата кариера. Статистиката показва, че това е 44-то попадение на Лео в Ла Лига за календарната 2012 година, а това означава, че той подобри рекорда на Кристиано Роналдо, поставен през 2011 година. Тогава португалеца отбеляза 43 гола.

Благодарение на своя дубъл снощи, Меси доведе общото количество на своите попадения за 2012 година до числото 73. Повече от него за цялата история са вкарвали единствено Герд Мюлер (85) и Пеле (75). Отчитайки факта, че до края на календарната година Барселона остава да изиграе още 13 мача, не е изключено аржентинеца да изпревари легендата на немския футбол.

Най-накрая, Меси излезе на 10-то място в историята на голмайсторите а Примера дивисион. В момента той има на сметката си 182 гола. Първо място заема бившият футболист на Атлетик Зара с 251 попадения.

 

  Сподели
221