Барселона отрече, че има общо със скандален доктор


Н. Гавазов

Барселона отрече, че има общо със скандален доктор

Барселона отрече слуховете, че е свързан със скандалния доктор Луис Гарсия Дел Морал, който се забърка в допинг скандал и бе отстранен пожизнено от спорта. Неотдавна на официалния сайт на медицинския спортен център където работеше печално известния със своите допинг истории лекар, се появи съобщение, че той е бил медицински съветник на Барселона и Валенсия.

Както е известно, Дел Морал работеше с Луис Армстронг, но получи пожизнена дисквалификация от американската анти-допингова агенция. Той се отказа да обжалва наказанието, а в публичното пространство се появиха съобщения, че е „консултирал" един от испанските грандове, в случа Барселона, което пък доведе до няколко изненадващи проверки на каталунците от страна на антидопинговата комисия към УЕФА и ФИФА.

Британското издание The Telegraph направи запитване до пресцентъра на Барселона, за да разбере действително ли Дел Морал е работил някога с отбора, дори и извън структурите на клуба - например на граждански договор и като консултант.

Интересното е, че от испанския клуб отрекоха тази информация, а малко след това съобщението на официалния сайт на медицинския център, удостоверяващо съвместната работа на Дел Морал с Барселона беше премахнато.

 

  Сподели
271