Майката на Шави призна за оферта от Милан


Н. Гавазов

Майката на Шави призна за оферта от Милан

Майката на полузащитника на Барселона Шави Ернандес - Мария Мерсе Креус разказа за не състоялият се трансфер на своя син в Милан. Както е известно, в сряда испанският национал спечели престижната награда „Принцът на Астурия" в областта на спорта заедно с вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс, но майката на Шави разкри, че кариерата на нейния син е могла да се развие по съвсем друг начин, още преди полузащитника да се утвърди в първия отбор на Барселона.

„Главният изпълнителен директор на Милан сеньор Галиани дойде и сложи офертата на масата, когато Шави играеше за Барселона Б. Той му предложи договор за четири години и заплата от 150 милиарда песети. По онова време за да играеше в отбора трябваше да измести Гуардиола, но аз повече се притеснявах, че той ще скъса със семейството си. Освен това мислех, че колкото и да е трудно, той има бъдеще в отбора" сподели майката на Шави за телевизия Cuatro.

Госпожа Креус сподели също така вижданията си за бъдещето на своя син след края на кариерата му на футболист.

„Мисля, че той иска да бъде треньор, но като майка ще го посъветвам да стане директор във футбола, тъй като там няма да се сблъсква с ежедневни проблеми. Не знам кога ще стане това, защото Шави все още има много години пред себе си като футболист", каза още Креус.

 

  Сподели
88