Испанците побългариха трансферния си прозорец


Н. Гавазов

Испанците побългариха трансферния си прозорец

Испанската лига (ЛФП) издаде специално разрешение на Атлетик Билбао за да намери и привлече заместник на Хави Мартинес. Както е известно, играчът се присъедини към Байерн Мюнхен преди края на трансферния прозорец и „лъвовете" мотивираха молбата си за удължаване на трансферния прозорец за техния клуб с това, че нямат достатъчно време за да намерят подходяща алтернатива на испанския национал.

Според информация на средствата за масова информация от пиринейската държава, всичките 42 члена на ЛФП са подкрепили молбата на баските, които сега ще имат на разположение четири седмици за да доведат някой на „Сан Мамес".

Гратисният период изтича на 29 септември и Атлетик ще бъде в състояние да подпише с играчи от Примера дивисион, при условие, че успее да убеди и отсрещната страна в това. Последните информации сочат, че „лъвовете" са насочили своето внимание към левия бек на Малага Игнасио Монреал, въпреки че, ако това не бъде направено до довечера, той ще е недостъпен за мачовете на тима за Лига Европа.

По-любопитното е страничният ефект от подобен трансфер. Ако Монреал премине в клуба от „Сан Мамес", то тогава Малага автоматично получава разрешение да търси играч, който да замени напусналия. Същото се отнася и до клуба, от който евентуално ще бъде привлечен футболиста и така нататък до 29 септември - картинка, добре позната в България, където трансферите изобщо не спирaт през годината.

 

  Сподели
123