Биелса: Победата е ценна, ако постави началото на успешна серия


Н. Гавазов

Биелса: Победата е ценна, ако постави началото на успешна серия

Старши-треньорът на Атлетик Билбао Марсело Биелса сподели мнението си по повод срещата от третия кръг на Примера дивисион с Валядолид. Както е известно, „лъвовете" започнаха кампанията си в шампионата с две поредни загуби, което създаде напрежение в клуба, подсилено допълнително от трансфера на Мартинес в Байерн Мюнхен и слуховете за евентуалното напускане на Йоренте.

Снощи обаче Атлетик се завърна на победния си път, побеждавайки с 2:0 своя съперник и по такъв начин баските спечелиха първите си точки в първенството.

„Тази победа ще бъде действително ценна, ако постави началото на една успешна серия. Тя прекъсна поредицата от две поредни загуби. В отбора имаше напрежение породено от нередовната игрова практика и нестабилност на състава, всичко това доведе до безпокойство", заяви Биелса след снощната победа.

„Преговорите с Начо Монреал? Да кажем, че са ме информирали за техния ход. Но аз обикновено отговарям на такива въпроси, че не знам нищо и смятам, че разпространяването на такава информация е в прерогативите на клуба. Виждам, че ръководството на Атлетик е заинтересовано от усилване на състава", каза още наставника на „лъвовете".

 

  Сподели
74