Сонг ще получава в Барселона 2,5 милиона на година


Н. Гавазов

Сонг ще получава в Барселона 2,5 милиона на година

Вицепрезидентът на Барселона Хосе Мария Бартомеу пристигна снощи в Лондон с цел съгласуване на сделката по привличането на полузащитника на Арсенал Алекс Сонг, съобщава The Telegraph в днешния си брой. Изданието твърди, че босът е престоял в английската столица след което е излетял обратно за Пиринеите с увереността, че трансфера на Сонг ще бъде оформен преди първия мач на каталунците от Примера дивисион против Реал Сосиедад в неделя.

Както е известно, до края на договора на Сонг с Арсенал остават две години и относно бъдещето му продължават противоречиви информация. Най-напред Венгер заяви, че за нищо на света няма да се раздели със своя футболист, но вчера пресата на Острова информира, че френския специалист е настроен да приеме предложението на каталунците, ако то е достатъчно добро и отговаря на таланта на Сонг.

Ако все пак се стигне до сделка, специалистите предполагат, че Венгер ще се опита да привлече полузащитника на Рен Ян Мвила.

В същото време испанските издания в един глас твърдят, че Сонг ще стане играч на Барселона, а AS дори съобщава, че заплатата на камерунеца в каталунския клуб ще е 2,5 милиона евро на година.

 

  Сподели
187