Тибо Куртоа остава още една година в Атлетико


А. Павлов

Тибо Куртоа остава още една година в Атлетико

Тибо Куртоа го чака още един сезон в Атлетико Мадрид. Испанският клуб оповести, че се е споразумял с Челси относно продължаването на преотстъпването на младия вратар с още една година. През изминалата кампания Куртоа помогна на Атлетико Мадрид да триумфира в Лига Европа и оставането му при "дюшекчиите" изглеждаше като най-вероятното продължение на неговата кариера, защото в Челси трудно би изместил Петър Чех, който още повече затвърди мястото си под рамката на вратата, след като помогна на "сините" да спечелят Шампионската лига.

По този начин 20-годишният Куртоа ще продължи да трупа опит в Примера дивисион и в Лига Европа. "През следващия сезон Тибо Куртоа ще играе за Атлетико Мадрид, защото с Челси постигнахме споразумение за отдаването му под наем за още една година", информираха от испанския клуб.

Белгиецът, който има два мача за националния тим на своята страна, през последната кампания се очерта като първи избор сред вратарите на мадридчани, като в Ла Лига изпусна само един двубой от всичките 38 шампионатни срещи. Както знаем, европейският шампион Челси купи Куртоа от Генк през миналото лято срещу сумата от девет милиона евро и подписа договор с вратаря до 2016 година.

  Сподели
165