Купата на Краля ще е първият трофей на Барса за сезона


.

Купата на Краля ще е първият трофей на Барса за сезона

В сряда на “Местая” във Валенсия един срещу друг в директен спор за Купата на Краля ще се изправят тимовете на Атлетик Билбао и Барселона. За баските това е първи значителен финал след 1985 година, когато те загубиха Купата с 1:2 от Атлетико Мадрид. Само година по-рано бяха победили Барселона с 1:0, за да вземат трофея за 24 път.

Всъщност този брой се оспорва, а Професионалната футболна лига признава само 23 трофея на Атлетик, тъй като през 1902 я печелят под името Клуб Виская. Само че титлата е в музея на тима. Навремето Атлетик е стигал финал за Купата средно на всеки три години и сушата от 25 последователни сезона без финал се е видяла дълга на феновете.

Каквото и да се случи в сряда Атлетик ще играе и в евротурнирите за пръв път от 5 години, тъй като Барселона вече си е осигурил място в Шампионската лига. Това обаче едва ли ще успокои тима на Хаокин Капарос. Целта е една – Купата трябва да се прибере у дома.

Барселона обаче не мисли така. Каталунците също имат 24 купи във витрината си, но 25-ата може да се окаже част от нещо много по-голямо. Требъл! Примера е почти спечелена, като в оставащите кръгове Барса има нужда само от точка. След съдийско рамо тимът стигна и финала на Шампионската лига, а там го очаква носителят на трофея Манчестър Юнайтед. Това е и добре и зле за Барса. Досега няма тим, който да е защитават ШЛ, но пък Юнайтед е счупил много прокоби.

Барса в момента не е в най-добрата си форма за сезона, но трябва да се признае, че мина през тежки мачове и дори без да спечели всички битки спечели две войни. Една с две равенства срещу Челси, а другата след равенство с Валенсия и Виляреал, но и култова победа над Реал Мадрид с 6:2 на “Бернабеу”.

В щаба на Атлетик се опасяват дали голямата звезда Фернандо Йоренте ще се възстанови на време за двубоя. Засега изглежда, че това ще се случи. Давид Лопес е с изкълчен глезен и вероятно ще бъде на пейката. Останалите футболисти на Капарос са здрави и готови за битка.

Андрес Иниеста ще се присъедини към Тиери Анри и Рафа Маркес към лазарета на Барса, след като полуи мускулна травма през уикенда. Ерик Абидал е наказан. Капитанът Карлес Пуйол вероятно ще получи почивка.

Двубоят на “Местая” вероятно ще бъде доста по-завързан от повечето срещу на Барселона през тази година. Просто мотивацията на Атлетик ще е на свръх ниво. Истината обаче е, че каталунците имат доста повече аргументи, които да ни накарат да ги смятаме за по-вероятният победител в мача.

Вероятни състави:

Атлетик Б: Ираисос, Ираола, Аморебиета, Айтор Осио, Оикили, Йесте, Мартинес, Орбаис, Сасаета, Йоренте, Токеро

Барселона: Пинто, Алвеш, касерес, Пике, Силвиньо, Шави, Кейта, Бускетс, Меси, Ето’о, Къркич

Последни 5 мача:

Атлетик Б: ПРППЗ
Барселона: РРПРР

Прогноза - 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206