Реал ще продължи лудата надпревара с Барса


.

Реал ще продължи лудата надпревара с Барса

Реал Мадрид има тежка задача да надиграе Хетафе в междинния кръг в Примера, за да не допуска увеличаване на преднината на Барселона на върха, която в момента е 6 точки. Това мадридско дерби в последните години е едно от най-трудните за “Белия балет”, който записа не един и два срамни резултати срещу  непретенциозния си съперник.

Факт е обаче, че Лос Меренгес е в убийствена форма и като изключим Шампионската лига се представя повече от прекрасно откакто Хуанде Рамос е начело. Ако тази година не беше рекордна и за Барса “белите” щяха да са си осигурили поредна титла. Реал натрупа 15 победи в последните си 16 мача и има точки, с които щеше да води във всяко едно първенство, освен Примера. Това е ясен знак, че класата на тимовете в Ла Лига доста е спаднала, но това е тема за по-обширен анализ.

Иначе последният двубой на Реал също мина доста гладко като столичани надиграха друг традиционно тежък съперник – Рекреативо с 1:0 като гост. След Хетафе за Реал започва голямото шоу – гостуване на Севиля, Ел Класико на “Бернабеу” и две поредни гостувания на Валенсия и Виляреал. Е, и на Барса програмата не е по-лека така че интрига има.

Хетафе не прави най-силния си сезон и ще трябва да спечели още точки, за да си гарантира място в елита.  Тимът е само на 4 точки над чертата, а и програмата му не е от най-лесните. При това положение дори точка на “Бернабеу” ще се окаже доста ценна. В последния кръг мадридчани отстъпиха на Барселона с 0:1 у дома и пропиляха шанса да помогнат на съгражданите си.

Ласана Диара е наказан за двубоя. Гути обаче е на линия, а Хуанде Рамос загатна, че той ще играе. Уесли Снайдер е аут до края на сезона заради травма получена срещу Рекреативо. Габриел Хайнце е под въпрос.

Гостите нямат проблеми с контузени футболисти и могат да заложат на най-доброто. Проблеми създава само Кзомин Контра, който се скара с Виктор Муньос, след като бе сменен срещу Барса. Затова сега на негово място ще видим Естебан Гранеро.

Хетафе е коварен отбор и в това се убеди дори Барселона. Едва ли обаче Реал ще си позволи да загуби титлата в този мач, тъй като ще има далеч по-удобни случай да го стори в следващите. А и ще се загуби интригата преди най-интересната част от сезона – Ел Класико. Прогнозата е победа за Реал с един гол разлика.

Вероятни състави:

Реал: Касияс, Рамос, Пепе, Канаваро, Марсело, Игуаин, Гути, Гаго, Робен, Раул, Хунтелаар

Хетафе: Стойкович, Кортес, Диас, Беленгер, Лихт, Гранеро, Каскеро, Полански, Гавилан, Ману, Албин

Последни 5 мача:
Реал М: ППППП
Хетафе: ЗПЗПЗ 

Прогноза – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163