Валенсия ще направи важна крачка към ШЛ с успех над Севиля


.

Валенсия ще направи важна крачка към ШЛ с успех над Севиля

Отборът на Валенсия посреща Севиля в най-интересния мач в кръга на Примера дивисион. Играят четвъртия срещу третия като за “прилепите” успехът е от доста по-голямо значение, тъй като участието им в Шампионската лига не е много сигурно, поради малката разлика от преследвачите Виляреал, Атлетико Мадрид и Малага.

Валенсия има изключителна нужда от парите, които биха постъпили в касата при евентуално класиране в групите на най-престижния турнир в Европа. Известно е, че тимът е криза и непрекъснато се говори как ще се принуди да продаде големите си звезди Давид Вия и Давид Силва, за да върже бюджета. А феновете не се интересуват от пари, те просто искат да виждат старта Валенсия, която газеше наред в Приемра и в Европа.

Валенсия е в доста добра форма в момента, като има победи в последните 3 кръга на първенството. Те дойдоха над тимовете на Сантандер, Хетафе и Спортинг Хихон и върнаха “прилепите” в правия път след нелепите загуби от Осасуна и Нумансия и хикса с Рекреативо.

Това, което се опитва да постигне Валенсия е почти сигурно за Севиля. Андалусийци са трети на 8 точки пред неделния си съперник, а както е известно от този сезон първите три тима в Испания попадат директно в ШЛ. Лидерите Барселона и Реал Мадрид са доста по-напред, така че Севиля просто трябва да доиграе сезона при това темпо.  В последната си среща момчетата на Маноло Хименес паднаха от Хетафе, а преди това записаха две поредни победи над Рекреативо и Валядолид.

Основният проблем за Валенсия ще е защитата поради факта, че Алексис и Емилиано Морети са под въпрос. Мануел Фернандес е аут до края на сезона.

Ренато и Хсое Креспо са контузени за Севиля. Конко и Фацио пък са под въпрос, защото са с по-леки травми.
Валенсия има нужда от трите точки в доста по-голяма степен и фактът, че е домакин и в по-добра форма накланя везните в тяхна полза.

Вероятни състави:

Валенсия:  Сесар, Албиол, Марчена, Мадуро, Морети, Мичел, Албелда, Пабло, Силва, Мата, Вия

Севиля: Палоп, Адриано, Скилачи, Драгутинович, наваро, навас, Мареска, Ромарик, Капел, Кануте, Фабиано

Последни 5 мача:

Валенсия: ПППРЗ
Севиля: ЗППРП

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
61