Реал Мадрид взе Ел Класико (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид взе Ел Класико (видео)

Реал Мадрид победи като гост Барселона с 2:1 в дербито от 35-ия кръг на Примера. Двата тима направиха поредния интересен мач, който предложи доста емоции на зрителите. В началните минути гостите от Мадрид бяха по-дейни. В 4-ата минута Роналдо стреля с глава след изпълнение на корнер, като топката се удари и в Пуйол, но Валдес се намеси отлично.

  Andres Iniesta Of FC Barcelona (R) Lionel Messi Of FC Barcelona (C) Duels For The Ball With Pepe Of Real Madrid CF

Малко по-късно Алвеш тръгна към наказателното поле, но Касийяс с плонж изчисти. Така се стигна до 17-ата минута, когато "белите" поведоха в резултата. След центриране от корнер Пепе игра с топката, Валдес не се намеси добре и Сами Кедира чукна кълбото в мрежата за 0:1. При това попадение останаха съмнения за засада.

Real Madrid's German Midfielder Sami Khedira (L) Scores Against Barcelona's Goalkeeper Victor Valdes (R) And

В 21-ата минута CR7 стреля, но неточно. В 27-ата минута каталунците пропуснаха да изравнят. Лео Меси пусна отлично към Чави Ернандес, който обаче би в крака на Касийяс. След почивката гостите продължиха да се бранят и разчитаха предимно на контраатаки. Каталунците владееха повече топката, но трудно създаваха положения.

Real Madrid's Portuguese Coach Jose Mourinho (L) And Barcelona's Coach Josep Guardiola React

При една атака на Реал, Роналдо напредна сам срещу вратаря и реализира, но той бе в положение на засада и попадението не бе зачетено. В 67-ата минута Шави отправи хубав удар, но без успех.

Barcelona's Chiliean Forward Alexis Sanchez (R) Celebrates

В 70-ата минута Барселона се добра до изравнително попадение. Тогава Тейо стреля, но Касияс изби и топката попадна у Адриано, който също отправи удар, последва  разбъркване, при което Алексис Санчес се добра до топката и я прати в мрежата за радост на феновете на каталунците, която обаче траеше точно три минути.

 Cristiano Ronaldo Of Real Madrid CF Celebrates

Кристиано Роналдо вкара 42-ия си гол за сезона и отново изведе Реал напред в 73-ата минута. Португалската звезда получи отличен пас на Йозил и със страхотен удар от малък ъгъл направи 1:2 в полза на Реал Мадрид. До края на срещата не се стигна до нов гол и "Белия балет" се поздрави с трите точки. Успехът на практика гарантира 32-рата титла на Реал Мадрид, тъй като четири кръга преди края Реал има аванс от седем точки пред настоящия първенец.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
118