Гуардиола: Никой не създава толкова много проблеми като Реал


Н. Гавазов

Гуардиола: Никой не създава толкова много проблеми като Реал

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола припомни, че за каталунците винаги е било трудно да заобикалят стратегиите на Жозе Моуриньо, но в същото време специалистът гарантира, че неговият отбор ще даде всичко за да бъде преодолян отборът на Реал Мадрид. Както е известно, двата гранда на испанския футбол ще се срещнат тази вечер в поредното „Ел Класико" и при евентуална победа на шампионите, интригата за титлата може да стане още по-голяма.

„Те пристигат на „Камп Ноу" с мисълта за победа. Търсят пространства и са съперник, който не мисли да се отбранява, както Челси. Никой не ни създава толкова много проблеми като Реал. Винаги играят добре, независимо от това, дали печелят или губят", заяви Гуардиола за RNE Radio 4.

„Ние също сме им създавали проблеми, с една или друга система, която сменяме по време на мача. Но специално в този двубой трябва така да играем, че всичко да бъде на наша страна. Реал може да бъде много нападателен или малко след това ще играе отбранително. Те ще търсят начин да спечелят шампионата, но наша победа ще отложи това. Трябва при всяка атака да създаваме ситуация, в която да вкараме гол", каза още наставникът на Барселона.

„Роналдо? За щастие, футболистите играят. Роналдо, както и Меси правят страхотен сезон", каза още Гуардиола.

 

  Сподели
84